Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Wereldwijd groter' Feyenoord blij en tevree dat het Ajax partij kan geven...

We gaan het over Dick Advocaat hebben, jongens en meisjes. De trainer was de laatste tijd maar wat druk met Ajax, dat wel een topclub is en Feyenoord niet. Nee, Feyenoord is desondanks wel 'wereldwijd groter'. En die grote jongen is blij dat het ondanks verlies (1-0) min of meer gelijkwaardig was aan de koploper.

18 januari 2021 - 11:17
Advocaatklassiekercar
Advocaat is vast ook jaloers dat Ajax nu beschikt over Haller. © Pro Shots

Alles en iedereen bij Ajax heeft er stevig de pest in na de klassieker. Dat gebeurt wel vaker. Meestal is er dan te weinig gescoord en blijft het bij een nulletje of drie in plaats van een stevige pandoering. Nu niet. Dit keer hebben we er allemaal de pest in vanwege het slechte spel dat de Ajacieden op de mat legden.

Sterker nog, als Feyenoord tijdens het eerste halfuur niet met een luier om had gespeeld, had zondag die ene heilige dag kunnen worden waarop Ajax zich in eigen huis liet verrassen door de rivaal uit Rotterdam. Maar nee, dat gold slechts voor latjetrappen. Verdere verhoudingen waren als vanouds.

“Je verliest met 1-0, maar hoe gek het ook klinkt na een nederlaag... kun je terugblikken met een goed gevoel,” luidde de bijzondere vraag van RTV Rijnmond aan Advocaat bij het persmoment. Willem van Hanegem neigde er in zijn column zelfs naar om Feyenoord de 'morele winnaar' te noemen, ook al weet hij dat die term helemaal niet bestaat. En dat je er niets voor koopt.

Maar goed, terug naar Advocaat. Hij trok met het wereldwijd grotere Feyenoord richting Amsterdam voor de eens te meer vanzelfsprekende nederlaag. “Je weet als je naar Ajax gaat dat het alle kanten op kan gaan. Of dat zelfvertrouwen er vanaf de eerste minuut had moeten zijn? Dat was dus niet zo...,” aldus de trainer.

“Ik was niet verrast door de eerste twintig minuten. Je speelt uit tegen Ajax en we speelden in een bepaald concept, dus het was in het begin ook een beetje zoeken. Ik kan qua spel, minus de eerste twintig minuten, terugblikken met een goed gevoel. Na de 1-0 kropen we uit onze schulp en vanaf toen hebben we meegedaan. Zelfs meer dan dat. We stonden tactisch uitstekend,” vond Advocaat.

“Ajax heeft zoveel individueel vaardige spelers, die kunnen in één keer... Het is sowieso van belang om niet snel op achterstand te komen. Dat gebeurt dan na 22 minuten, maar daarna begonnen we te geloven in onszelf. Ik vond het doelpunt van Ajax niet eens een kans en verder heb ik ook weinig kansen gezien. Dit is normaal toch hun grote kwaliteit... Ons spel moet een stimulans geven, dat zullen de jongens toch zelf ook wel voelen?”

Alles bij elkaar komt het erop neer dat die wereldwijd grotere club zich geen topclub mag noemen – want Ajax kan Kudus wel kopen, Feyenoord niet – en toch weer ten onder ging tegen Ajacieden die niet in vorm waren, maar wel als een soort morele winnaar van het veld stappen.

Tsja, dan moet je maar niet met luiers om in de bus stappen richting Johan Cruijff Arena...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >