Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré maakt rentree bij in extra tijd verliezend Jong Ajax

Er was maandag goed nieuws en slecht nieuws te melden vanaf sportpark De Toekomst! Het goede nieuws? Lassina Traoré kreeg zijn eerste speelminuten sinds zijn blessure. Het slechte nieuws? Jong Ajax hield geen punten over aan het duel met Go Ahead Eagles door in blessuretijd twee goals (0-2) weg te geven.

26 januari 2021 - 09:38
Jong 1200
Hansen zoekt naar een afspeelmogelijkheid, Traoré kijkt toe. © Pro Shots

Traoré is dus dik op de weg terug en dat is prettig voor de mogelijkheden van Erik ten Hag. De Burkinees speelde tegen 'Kowet' alleen de eerste helft en werd na rust vervangen door Brian Brobbey. Voor Traoré waren het zijn eerste speelminuten sinds pakjesavond. Ook Quinten Timber maakte zijn rentree.

Tot zover de positieve berichtgeving, want de avond liep teleurstellend af. Lang leek Jong Ajax een punt over te houden aan de wedstrijd, maar de bezoekers vonden in blessuretijd tweemaal het door Dominik Kotarski bewaakte doel. In de 92ste en 94ste minuut was het raak via oud-Ajacied Sam Hendriks en Bradly van Hoeven.

Lege handen dus en dat was jammer, al gebeurde er voor rust sowieso amper iets, terwijl er een enorme klap regen over De Toekomst trok. De balvaste Traoré liet zien aan kracht niks te hebben ingeboet, al kon hij weinig gevaar stichten. De Jong Ajacieden probeerden vooral via Victor Jensen en Sontje Hansen openingen te vinden, maar het leidde regelmatig tot niks.

Brobbey kreeg na rust een flinke kans, maar zijn inzet werd gekeerd. Alle aanwezigen rekenden er eigenlijk al op dat het 0-0 zou blijven, maar in de extra tijd ging het dus toch nog twee keer mis voor het dit seizoen onwijs wisselvallige Jong Ajax, dat de twaalfde plek bezet in de Keuken Kampioen Divisie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >