Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag noemt situatie rondom Brobbey ‘bijzonder spijtig’

Ondanks dat Brian Brobbey keer op keer aangeeft dat er heus wel een nieuw contract komt, zijn er nog altijd geen handtekeningen gezet. Ondertussen is de jonge spits vrij om te praten met andere clubs. Erik ten Hag noemt de hele situatie ‘bijzonder spijtig’.

09 januari 2021 - 10:59
Brobbeyth800
Kamp-Brobbey hapt maar niet toe... © Pro Shots

We beginnen zo langzamerhand een beetje flashbacks te krijgen naar de hele Justin Kluivert-situatie. Ook daar hoorden we lang positieve geluiden over een contractverlenging, maar de krabbel bleef uit. Het is dan ook geen toeval dat zowel Kluivert als Brobbey worden vertegenwoordigd door Mino Raiola.

Ajax en Brobbey zijn al een flink tijdje in gesprek over een nieuwe verbintenis. Alhoewel Brobbey keer op keer belooft dat alles in orde komt, zijn de partijen er tot teleurstelling van Ten Hag nog altijd niet uit. Of de trainer zich daaraan ergert? “Ergeren niet, maar het is wel spijtig,” aldus de coach tijdens de vaste persbabbel.

“Brobbey maakt al tien jaar deel uit van de jeugdopleiding. We hebben hem conditioneel opgetraind bij Jong Ajax en hem daar wedstrijden laten spelen, om hem vervolgens te betrekken bij het eerste elftal. Dan is het bijzonder spijtig dat er nog steeds geen handtekening staat.” 

De club wil dolgraag door met Brobbey, maar de realiteit leert ook dat de jonge spits een aflopend contract op zak heeft en dus vrij is om te praten met andere clubs.

“Brobbey moet een keuze maken, het is aan hem. Maar voor een jongen uit de omgeving met Amsterdamse roots is het toch het mooiste om hier je carrière te starten en dan pas volgende stap te maken?”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >