Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars weet niet of het gaat lukken om met Brobbey te verlengen…

Met de komst van Sébastien Haller beschikt Ajax op papier nu over vijf spitsen. Er zijn er drie ziek, zwak of misselijk en eentje is er verhuurd. Kortom, er moest wel iets gebeuren. Daar komt nog bovenop dat Marc Overmars niet zeker weet of het contract van Brian Brobbey wordt verlengd.

08 januari 2021 - 11:23
Brobbeyovermarscar
Brobbey belooft keer op keer dat alles in orde komt... © Pro Shots

Brobbey mocht in de herfst voor het eerst minuten maken in de hoofdmacht, maar voordat er nu wordt geroepen van ‘eindelijk’… bedenk even dat de beste man – jongen eigenlijk – pas achttien jaar oud is en het in de toppers zeker nog niet kan bolwerken. Daar komt nog een blessure bij.

Je zou zeggen dat je als achttienjarige spits, in de wetenschap dat de club vertrouwen in je heeft, niet weet hoe snel je moet bijtekenen. Maar ja, ondanks diverse beloftes van Brobbey zelf staan er nog altijd geen handtekeningen op papier.

Het doet een beetje denken aan de manier waarop het vertrek van Justin Kluivert langzaam maar zeker tot stand kwam. En inderdaad, Brobbey laat zich ook nog eens vertegenwoordigen door de gewiekste Mino Raiola.

“We zijn al heel lange tijd met Brobbey bezig om te verlengen. Dat willen we nog steeds heel graag, maar tot op heden is het niet gelukt. Waarom niet? Nou ja, hij heeft een aflopend contract en is vrij om te praten met andere clubs,” aldus Overmars tegenover Ajax TV.

Brobbey doet het hartstikke leuk bij Jong Ajax waar hij als belangrijk aanspeelpunt al acht keer scoorde en ook in de hoofdmacht vond hij al een keertje de weg naar het doel. En toch… toch hapt het kamp-Brobbey maar niet toe.

“Hij staat helemaal in zijn recht, maar tot op heden is het ons dus niet gelukt. Maar het is wel mijn verantwoordelijkheid om een spits en kwaliteit aanwezig te hebben,” verklaart Overmars waarom Ajax ertoe over ging om Haller aan de selectie toe te voegen. “We kunnen niet op 30 januari niets hebben en met blessures kampen.”

“We moeten keuzes maken en hebben naar voren gehaald plus een klap gegeven op wat er mogelijk was,” vervolgt de linksbuiten van weleer, die stelt dat Ajax ook na de komst van Haller door wil met Brobbey. “Zeker!”

Of Ajax ook door wil met Lassina Traoré (contract tot 2022) en Danilo, die momenteel wordt verhuurd aan FC Twente, moet in de toekomst blijken. Klaas Jan Huntelaar zwaait na het huidige seizoen af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >