Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag looft karakter ploeg: ‘We moesten het uit onze tenen halen’

Erik ten Hag zag een wedstrijd met twee gezichten, zoals hij dat zelf noemde. De klassieker eindigde in een krappe zege (1-0) voor Ajax, maar dat had ook anders kunnen aflopen. De coach maakt zich geen zorgen over het inkakkende spel van zijn ploeg, na de treffer van Ryan Gravenberch.

17 januari 2021 - 19:43
Hag 1200 Ajafey
Volgens Ten Hag heeft Ajax 'het slechtste speelschema van iedereen'. © Pro Shots

“De eerste 35 tot 40 minuten zag ik een oppermachtig Ajax, uitstekend spelend, goed druk zettend, goed tussen de linies.” Het waren de woorden van Ten Hag, waarmee hij de persconferentie aftrapte. “In die periode maken we een goede goal en moeten we eigenlijk de tweede maken. Dat doen we niet en dat is wel een puntje van kritiek.”

Na de treffer van Gravenberch ging het spelniveau van Ajax behoorlijk omlaag en dat zette zich door in de volledige tweede helft. Ten Hag bleef er kalm onder. “Feyenoord ging de bakens verzetten. Ze schoven sneller door en daar hadden we meer moeite mee. We kregen het moeilijk, maar hebben overleefd. De winst sleepten we op karakter binnen, dus dat is een groot compliment aan mijn ploeg.”

Toch was het verval van Ajax groot. Met samengeknepen billen werd de eindstreep gehaald. Tijdrekkende Ajacieden, een bal tegen de lat, een afgekeurde Feyenoordtreffer en een katachtige redding van Andre Onana. Het had echt heel anders kunnen aflopen. Ten Hag maakte zich echter niet druk over het intredende verval.

“Nee, waarom zou ik me daar zorgen over maken? We hebben het effe moeilijk gehad. We hebben het meest slechte schema van iedereen. Zondag speelden we tegen PSV, toen gingen we naar FC Twente, dat een dag langer rust had. Vandaag speelden we tegen Feyenoord en ook zij kregen een dag langer rust. Ik verwacht dat we straks weer frisser zijn, zeker als we ook kunnen rouleren met Kudus en Neres. Met het schema dat we nu draaien, kan dat niet.”

De trainer stelt vaak dat zijn spelers inmiddels zijn gewend aan het spelen zonder publiek, maar je vraagt je oprecht af of Ajax het – zeker tegen Feyenoord – zo moeilijk zou hebben gehad in een kolkend stadion.

Ten Hag: “Dat is allemaal hypothese. Dat weet je niet. Tegen PSV kwamen we achter, maar hebben we onze rug gerecht. Vandaag komt het uit onze tenen, dat tekent wel het karakter in onze ploeg.”

Natuurlijk kreeg Ten Hag ook de vraag of hij al wist wat Huntelaar ging doen, maar daarover nog geen uitsluitsel. “Als we iets te vertellen hebben, dan zullen we dat doen.”

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >