Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Strijdlust? Blind omschrijft het als een sterk punt van Ajax

Gevoelens en feiten kunnen nogal eens ver uit elkaar liggen. Een beetje voetbalsupporter weet dit als geen ander. Tel hierbij op dat een Ajacied altijd kritisch is en je kunt je voorstellen dat er wordt gemord, zelfs na een gewonnen klassieker. Daley Blind bekijkt de 1-0 juist vanuit positief perspectief.

18 januari 2021 - 15:26
Blindklassiekercar
Blind was het eerste halfuur aan de bal weer fantastisch. © Pro Shots

Je hebt er als speler ook niet altijd alles aan om je te laten leiden door de soms heftige emoties die onder supporters leven, maar het is wel apart dat Blind en de gemiddelde Ajacied zich binnen korte tijd voor de tweede keer op een ander spoor lijken te bevinden.

Blind stelde na de remise tegen Willem II (1-1) dat hij zich geen enkele zorgen maakte. De stand van de eredivisie geeft hem gelijk. Op dit moment althans. Want hoe goed de zaken ook zijn die Ajax tot dusver heeft gedaan, welke garantie kunnen we eraan vastplakken? Geen enkele.

Het spel dat in de klassieker op de mat werd gelegd, was ondermaats. Om daadwerkelijk de schaal in ontvangst te mogen nemen, moet het beter. Veel beter. Veel en veel beter, want er wachten nog genoeg zwaardere uitdagingen dan het ophalen van drie punten in de klassieker in de Johan Cruijff Arena.

“Nee hoor, ik ben niet geschrokken. Zeker niet,” stelde Blind tegenover ESPN. “We willen altijd domineren en we weten wat we kunnen. Soms zit zo'n wedstrijd als deze er wel eens tussen. We wisten niet de juiste oplossing te vinden om het spel te maken. Dat deed Feyenoord goed. Toch hebben we ons niet van de wijs laten brengen. De drie punten blijven in Amsterdam en wij gaan op deze voet verder.”

Nou, Daley... Wij hopen eigenlijk dat Ajax hogere eisen aan zichzelf stelt. Dit kan op lange termijn niet goed blijven gaan, toch...? “Het werd spannend voor ons, zeker vanaf de 65ste of zeventigste minuut. Toen stonden we echt onder druk en kwamen we niet meer in ons spel. Dan moet je strijden. We hebben laten zien dat we dat ook kunnen.”

“Uiteindelijk hebben we het verdedigend goed gedaan, want zulke grote kansen hebben we niet weggegeven. Een keertje buitenspel tel ik niet mee, Steven Berghuis had twee schoten vanaf randje zestien en die kopbal tegen het einde. Het waren allemaal pogingen van afstand. Maar, eerlijk is eerlijk: we hadden het lastig in de tweede helft. We stonden goed onder druk en kwamen er niet aan te pas. Toen werd het een kwestie van ophouden.”

Verdedigend stond het dus goed. En qua strijdlust zag Blind ook een goed Ajax. Of de gemiddelde Ajacied en de verdediger daarmee op één lijn zitten? We vragen het ons af... Waarschijnlijk is er meer overeenstemming over Blinds oordeel over de counters van Ajax. Er lag zo-veel ruimte. Helaas werd er zo weinig mee gedaan. Edson Álvarez draaide zelfs gewoon om...

“Feyenoord vond een goede manier om zijn vrije man te bereiken. Wij moesten meer ophouden in de tweede helft. Maar we moeten meer kunnen creëren uit counters. Dat speelden we slecht uit. We moeten veel en veel beter kunnen, vooral omdat je niet altijd kunt domineren.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >