Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steun van supporters helpt Martínez om te blijven strijden

Het zijn moeilijke weken voor Lisandro Martínez. De Argentijn speelt dit seizoen amper, terwijl hij vorig seizoen nog een vaste basisklant was. Martínez kan daar soms boos en verdrietig om worden, maar zet die negativiteit liever om in iets positiefs. De verdediger zal altijd blijven strijden, mede dankzij de steun van de supporters.

23 januari 2021 - 13:53
Martinezsupporters800
Martínez stelt dat de liefde van de supporters absoluut wederzijds is. © Pro Shots

Martínez moest het dit seizoen vooral doen met wat invalbeurtjes, maar tijdens het KNVB-bekerduel met AZ (0-1) stond de Argentijn eindelijk weer eens negentig minuten op het veld. Een fijne opsteker voor de verdediger, die het dit seizoen een stuk lastiger heeft dan in zijn debuutjaar bij Ajax. 

De Argentijn liet een prima indruk achter in Alkmaar. Er werden heus wel wat defensieve foutjes gemaakt, maar we hebben wel eens onrustiger naar een wedstrijd van Ajax gekeken. Al met al heeft Martínez weer aan Erik ten Hag laten zien dat hij er nog is. Of dit ook daadwerkelijk de ommekeer is? Dat is afwachten.

In de tussentijd blijft Martínez knokken voor een plekje in de basiself, ondanks dat hij de afgelopen weken soms best wel eens boos of verdrietig was. “Dat is normaal, want elke voetballer wil spelen,” vertelt de Argentijn aan het eigen clubkanaal. “Maar je hebt bepaalde beslissingen te respecteren.” 

Gelukkig heeft Martínez fijne mensen om zich heen die hem helpen om te blijven strijden, zoals zijn familie en landgenoot Nico Tagliafico. Maar ook de waardering van de supporters doet de Argentijn goed. “Het is altijd goed om zo veel steun van de fans te voelen. Die liefde is absoluut wederzijds.”

Door zijn goede prestatie tegen AZ kijkt Martínez in ieder weer met een wat positievere blik naar de toekomst, alhoewel de Argentijn natuurlijk niet na één goede wedstrijd gelijk is verzekerd van een basisplek. In welke rol dan ook, Martínez stelt altijd beschikbaar te zijn voor het team. “Zo zul je me ook altijd blijven zien. Strijdend voor mijn teamgenoten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >