Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spitse debuteert in Eredivisie Cup bij verliezend Ajax Vrouwen

Terwijl de bal in veel competities alweer een tijdje rolt, moest Ajax Vrouwen wat langer wachten voordat het weer mocht voetballen. De competitie wordt pas medio februari hervat, maar de Eredivisie Cup ging vrijdagavond al van start. Daarin werd wel verloren van FC Twente (1-3).

29 januari 2021 - 21:40
Ajavtwev800
Helaas geen debuutoverwinning voor Spitse. © Ajax Images

In de Vrouwen Eredivisie zijn de resultaten van Ajax Vrouwen echt dikke prima. Er wordt leuk gevoetbald, er worden punten gepakt en de ‘Amsterdames’ staan bovenaan de ranglijst met drie punten voorsprong op titelconcurrent PSV. De bespeelsters van De Toekomst verloren dit seizoen pas één keer.

In de jacht op een derde landstitel werd onlangs ook nog eens een grote naam aan de selectie toegevoegd. Spitse meldde zich tijdens de winterstop op De Toekomst, nadat ze was overgekomen van de Noorse topclub Lillestrøm SK. Een serieuze versterking voor Ajax Vrouwen, want de middenveldster is recordinternational van de Oranje Vrouwen. 

Om wat wedstrijdritme op te doen, werden er tijdens de winterbreak wel oefenpotjes tegen VV Alkmaar gespeeld, maar vrijdagavond was het eindelijk weer tijd voor het echte werk. Met Spitse in de basis hervatte Ajax Vrouwen in eigen huis de Eredivisie Cup, met Twente dus als tegenstander.

De thuisploeg was in de openingsfase veel in balbezit, maar wist daar geen grote kansen uit te creëren. Bij de eerste grote mogelijkheid was het wel gelijk raak, alleen niet voor Ajax Vrouwen… Sisca Folkertsma was trefzeker namens Twente, waardoor de Amsterdamse voetbalsters al vrij snel in de achtervolging moesten. 

Die achtervolging werd in de tweede helft pas serieus ingezet, met kansen voor Marjolijn van den Bighelaar en Spitse. Na twee gemiste mogelijkheden was het de derde keer wel raak. Victoria Pelova tekende voor de gelijkmaker.

Lang bleef de 1-1-stand niet op het scorebord staan, want Twente kwam al snel na de tegentreffer weer op voorsprong. Dit keer was het Kerstin Casparij die Ajax Vrouwen pijn deed, waarna de middenveldster vlak voor tijd ook nog de 1-3 maakte.

Geen overwinning dus voor Ajax Vrouwen in de Eredivisie Cup, maar het volgende toernooiduel staat ook alweer snel op het programma. Op vrijdag 5 februari gaat de ploeg van Danny Schenkel op bezoek bij sc Heerenveen, als er wordt gestreden om een plekje in de halve finales van het KNVB-bekertoernooi.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >