Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs onwijs trots nog langer aan Ajax verbonden te zijn

Perrrrrr Schuurs pakte vrijdagmiddag een pen stevig beet en zette zijn krabbel onder een nieuw contract. De centrale verdediger ligt nu vast in Amsterdam tot en met 30 juni 2025.

15 januari 2021 - 15:23
Schuurs 1200
Keurig in pak trots staan wezen. Mooi hoor. © Ajax Images

De vorige verbintenis liep af in de zomer van 2022, maar daar zijn nu dus drie seizoenen aan toegevoegd. Daarmee heeft Schuurs zekerheid en dat geldt eveneens voor Ajax. Bovendien gaat de waarde van de 21-jarige omhoog, nu hij langer gebonden is.

Schuurs loopt inmiddels alweer een poosje mee en maakte zijn debuut voor Ajax in de bekerwedstrijd tegen HVV Te Werve. Dat duel op 26 september 2018 won Ajax met 0-7. Daarna volgden nog eens 42 officiële wedstrijden in het eerste van Ajax. Dat ging met vallen en opstaan en ook vandaag de dag is hij nog niet helemaal onomstreden achterin, naast Daley Blind.

Al sinds zijn komst stelt Schuurs dat hij meedogenlozer moet worden in het veld. Dat hij daar hard aan werkt, dat is absoluut goed te zien. De in Sittard geboren verdediger heeft serieus grote stappen gemaakt, maar soms oogt het toch niet helemaal solide en zijn er de welbekende ‘leermomentjes’. Hopelijk behoren ook die snel tot het verleden. Feit is dat Ajax vertrouwen toont met deze mooie contractverlenging!

En dat maakt Schuurs blij. In net pak straalde hij veel tevredenheid uit, voor de draaiende camera van Ajax TV. “Ik ben heel blij. Trots ook, dat ik nog lang aan deze club verbonden ben. Hopelijk met veel prijzen in het vooruitzicht!”

Er is best veel gebeurd rondom de verdediger. Hij werd opgeroepen voor Oranje, genoot het volle vertrouwen bij Ajax en kreeg te maken met geruchten over geïnteresseerde clubs. Die hoeven echter voorlopig niet te bellen.

“Er waren wel een aantal clubs met interesse, maar ik wist al wat ik wilde en dat was hier blijven. Deze contractverlenging is een mooie beloning,” aldus Schuurs, die eerder al aangaf dat een te vroege stap naar het buitenland voor hem geen optie is.

De meedogenloosheid was al een aandachtspuntje, maar ook het systeem met veel ruimte in de rug noemt Schuurs als ontwikkelpunt. “Daarin heb ik me veel moeten ontwikkelen, zeker in één-tegen-één-situaties. Dit is een beloning voor het laatste halfjaar. En ook voor de jaren ervoor.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >