Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reserverol Martínez puur een kwestie van hevige concurrentie

Lisandro Martínez was vorig seizoen niet weg te denken uit de basiself. Sinds de coronastop is het zo ongeveer andersom. We zien de Argentijn amper nog tussen de lijnen. Hoe komt dat toch? Nou, volgens Erik ten Hag heeft het alles te maken met de hevige concurrentie.

06 januari 2021 - 12:05
Martinezconcurrentiecar
We zien Martínez vaker in het rood dan rood/wit. © Pro Shots

Martínez kwam, zag en... nou ja, van overwinnen kwam het niet, puur en alleen omdat er geen echte kampioen werd uitgeroepen. Maar verder kende hij een seizoen precies zoals je het graag ziet wanneer iemand van buitenaf door Ajax wordt aangetrokken.

Hoe anders is dat in zijn tweede jaar? Een dipje tijdens het tweede seizoen komt wel vaker voor, maar we zien de 22-jarige Martínez amper nog. En zo slecht doet hij het toch niet wanneer-ie weer eens de kans krijgt?

“De concurrentie is groot en daarom moeten sommigE spelers geduld hebben. Het klopt dat Martínez minder speelt dan vorig seizoen, maar toch ben ik tevreden over hem. Hij is een voorbeeld van waar mijn uitspraak over meer dan elf basisspelers op is gestoeld,” reageert Ten Hag in Voetbal International.

“Alleen is voor Martínez de concurrentie enorm. Hij kan linksback spelen, links centraal achterin en links als controlerende middenvelder,” vervolgt de trainer, die ook de beschikking heeft over onder meer Nico Tagliafico, Daley Blind en Ryan Gravenberch. “Kijk eens naar zijn concurrenten!”

“Zij zijn niet alleen sterkhouders en dwingen hun plek af, ze zijn ook nog eens weinig geblesseerd. Daardoor moet Martínez het met minder minuten stellen dan vorig seizoen. Ik zie hem als een verdediger die ook op het middenveld kan spelen.”

“Hij heeft een goede techniek, overzicht aan de bal en ook duelkracht, maar het loopvermogen heeft hij bijvoorbeeld wat minder. Ons middenveld heeft een andere invulling gekregen, waardoor Martínez vooral moet concurreren met Blind en Tagliafico.”

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >