Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuw blessureleed voor pechvogel Eiting

Oef… Carel Eiting ligt er ongeveer drie maanden uit bij Huddersfield Town. De Ajaxhuurling was juist zo lekker bezig in Engeland en krijgt nu toch weer een dreun te verwerken. Knieproblemen! De vraag is of hij vervroegd terugkeert naar Ajax.

14 januari 2021 - 15:24
Eiting 1200
Wie weet keert Eiting eerder terug uit Engeland. © Pro Shots

De 22-jarige Eiting verraste door Ajax tijdelijk in te ruilen voor Huddersfield Town. In de fysiek zware Championship draaide hij de afgelopen maanden vrij gemakkelijk mee. De teller staat inmiddels op negentien wedstrijden, waarin hij ook driemaal trefzeker was.

Maar nu stopt het dus weer even. Knieklachten. Dat maken we op uit de woorden van zijn trainer Carlos Corberán. “Eiting heeft een probleem met zijn knie en is geopereerd. Hij heeft ongeveer drie maanden nodig om van zijn blessure te herstellen.”

Of Eiting zijn herstelperiode in Engeland volbrengt of sneller dan verwacht terugkeert naar Amsterdam, is nog even de vraag. Corberán: “We zijn in gesprek met Ajax over Eiting en zijn blessure. Ajax neemt de beslissing of hij hier blijft of niet.”

Eiting had ook bij Ajax al vaak zat pech met kwetsuren en dit is dus een fikse tegenvaller voor de middenvelder, die eerder stelde dat hij de stap naar de Championship nodig had voor zijn carrière. Het is een niveau waarop je moet knokken voor wat je waard bent en waarin je als vanzelf fysiek krachtiger wordt.

Nog voor de feestdagen speelde Eiting negen wedstrijden in 29 dagen. Dat is serieus veel. En op tweede kerstdag startte een nieuw blok met elke twee à drie dagen een nieuwe opponent. Was het misschien wat te veel van het goede voor Eiting?

Feit is dat het onwijs sneu is en het is nu afwachten hoe verder.

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >