Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Komst Haller geeft Danilo flink wat stof tot nadenken

Danilo maakte deze zomer de tijdelijke overstap naar FC Twente, maar de spits droomt er nog altijd van om met Ajax in de Champions League te voetballen. Of zijn droom uiteen is gespat na de komst van Sébastian Haller? Dat niet, maar Danilo heeft in ieder genoeg om over na te denken.

13 januari 2021 - 09:36
Danilohaller800
Danilo deed zijn oude ploeg eerder dit seizoen pijn door met 1-2 te winnen. © Pro Shots

Met Lassina Traoré, Klaas Jan Huntelaar en Brian Brobbey in de selectie, wist Danilo voorafgaand aan dit seizoen dat het een lastig verhaal zou gaan worden bij Ajax. De Braziliaan besloot daarom eieren voor zijn geld te kiezen en zich te laten verhuren aan Twente, met als doel na een jaar weer terug te keren als eerste spits bij Ajax. 

Met het oog op de stoppende Huntelaar en het uitblijven van de contractverlenging van Brobbey leek dat niet zozeer een gekke gedachte, maar nu de club Haller voor een recordbedrag heeft aangetrokken, ziet de wereld er voor Danilo ineens een stuk anders uit.

Concurrentie bij Ajax heb je altijd, dat weet Danilo zelf ook. De spits gaat een concurrentiestrijd dan ook niet snel uit de weg. “Maar als er zoveel geld wordt betaald voor een voetballer, dan weet je dat hij gaat spelen,” aldus de Braziliaan in gesprek met de Volkskrant.

De komst van Haller geeft Danilo dus genoeg stof tot nadenken. Wil hij de concurrentiestrijd bij Ajax aangaan, of is het beter om zijn heil ergens anders te zoeken? Daarnaast is het niet onbelangrijk wat de club zelf van plan is met de spits. “Mijn zaakwaarnemer praat met Ajax. Wat de bedoeling is? Ik heb geen idee op dit moment.”

Voor nu focust Danilo zich op Twente, waar hij met elf doelpunten en vijf assists een hele aardige indruk achterlaat. “Dat was mijn doel dit seizoen, om mensen die aan me twijfelden te overtuigen dat ik de eredivisie aankan. Dat is sowieso goed voor mijn naam, maar ook voor Twente.” 

Donderdagavond komt zijn oude ploeg op bezoek in Enschede. Waar Ajax uit is op sportieve revanche – de koploper verloor eerder dit seizoen met 1-2 in eigen huis van Twente – is Danilo erop gebrand om te laten zien wat hij kan. “Ik ben enorm gemotiveerd. Er staat veel op het spel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >