Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax krijgt PSV op bezoek in kwartfinales KNVB-bekertoernooi

Er was grote kans op een zware loting voor Ajax… En inderdaad, de koploper krijgt PSV op bezoek in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. Dan kan er weer mooi een wedstrijdje gehypet worden, net als laatst gebeurde rondom het competitieduel.

23 januari 2021 - 22:58
Ajapsvlotingbekercar
De eerste ontmoeting van 2021 was smullen. Straks weer? © Pro Shots

Dat competitieduel maakte de hoge verwachtingen waar. Ajax vocht zich terug in de wedstrijd, maar het lukte niet om de bliksemstart van PSV compleet uit te wissen. Het bleef bij 2-2, maar mede dankzij die remise zijn de Ajacieden nog altijd koploper in de eredivisie.

Het gebeurt echt zelden dat Ajax en PSV elkaar treffen in het bekertoernooi. De laatste keer dateert van 2006 (!) toen Ajax dankzij een puntertje van Klaas Jan Huntelaar de finale (2-1) won en Ajax dus eventjes later de KNVB-beker ontving.

We kunnen ons ook nog een ontmoeting uit seizoen 2001/2002 herinneren. Ajax won toen met 3-0 van PSV. Ernstig genoeg was dit de eerste keer dat Ajax in de (toen nog) Amsterdam Arena won van de lampenclub. En zoals je weet, werd de Arena in 1996 geopend.

En dan is er natuurlijk nog de KNVB-bekerfinale van 1998, die met 5-0 werd gewonnen waarna er mooie dansjes werden opgevoerd. De iets oudere generatie kan zich wellicht nog drie potjes herinneren. De desondanks karige bekerhistorie tussen Ajax en PSV krijgt nu – 9, 10 of 11 februari – tenminste een nieuw hoofdstukje.

Later die maand staat hetzelfde affiche ook in Eindhoven op het programma, als er drie belangrijke punten op het spel staan. Er zit wel iets meer tijd tussen de onderlinge ontmoetingen van Ajax met AZ.

Als Ajax weet te winnen van PSV volgt sowieso een uitwedstrijd. Feyenoord en Vitesse is een thuiswedstrijd beloofd, als ze zich tenminste weten te ontdoen van sc Heerenveen en/of Excelsior.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >