Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en Ziggo akkoord over verlenging hoofdsponsorschap

Behalve ontwikkelingen in de punt van de aanval is er ook zakelijk nieuws: Ajax en Ziggo gaan langer met elkaar door. Het bestaande sponsorcontract wordt met een jaartje verlengd, tot de zomer van 2023. Bovendien is er een optie om de afspraken met nog eens twee jaar te verlengen.

07 januari 2021 - 10:16
Ziggoverlengtcar
Ajax en Ziggo vierden tot dusver één kampioenschap. © Pro Shots

Het gaat puur om het verlengen van het contract. Er worden dus geen aanpassingen gedaan aan de al bestaande voorwaarden. Die voorwaarden bestaan uit de bedragen die met de afspraak zijn gemoeid, inclusief de bonussen die kunnen worden veiliggesteld.

We weten dat Ajax jaarlijks vast zo'n 9 miljoen euro opstrijkt en via bepaalde bonussen kan dit oplopen tot een miljoentje of 12. Ajax staat hiermee op eenzame hoogte en dat zal nog wel een tijdje zo blijven.

Ziggo is sinds 2015 hoofdsponsor van Ajax en zal zeker tot de zomer van 2023 op het shirt van Ajax en Jong Ajax prijken. Daarmee is het slechts een kwestie van tijd voordat Ziggo langer aan Ajax is verbonden dan voorganger Aegon, dat zijn logo zes seizoenen lang terugzag op het shirt.

Het is fijn om te lezen dat de hoofdsponsor tevreden is over de afspraken met Ajax. Al helemaal in deze lastige tijd, waarbij sponsorinkomsten natuurlijk onder druk staan. Gelukkig is Ajax nu op de lange termijn verzekerd van stevige inkomsten. Nog niet zo gek lang terug werd ook de deal met Adidas verlengd.

De zakelijke voorwaarden voor sportief succes zijn dus dik in orde. Als de optie om te verlengen tot 2025 wordt gelicht, kan Ajax nog ruim vier jaar voort. Maar dat zien we tegen die tijd allemaal wel. De zomer van 2021 klinkt al ver weg, laat staan hoe ver je moet inzoomen om nu al jaren vooruit te kijken.

“We zijn dankbaar dat Ziggo vertrouwen uitspreekt in onze samenwerking. Deze verlenging is een bevestiging van hun loyaliteit,” meldt commercieel directeur Menno Geelen. “De manier waarop onze hoofdsponsor zich richting ons opstelt in deze lastige periode is bewonderenswaardig.”

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >