Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vitesse reist zaterdag zonder angst af naar ‘outstanding’ Ajax

Ajax trapt zaterdagavond om 21.00 uur in eigen huis af tegen Vitesse, de ploeg die eveneens zijn eerste twee duels winnend afsloot. Vitesse-trainer Thomas Letsch stelt dan ook vol voor de winst te spelen in Amsterdam.

23 september 2020 - 11:51
Ajax Vitesse 1200
De laatste keer won Ajax met 4-2, toen Vitesse op bezoek kwam. © Pro Shots

De Duitse voetbaltrainer werd in mei 2020 aangesteld in Arnhem en heeft veel zin in de trip richting de Johan Cruijff Arena. In de laatste Voetbal International laat hij weten dat het aan vertrouwen niet ontbreekt, hoe goed Ajax dan ook mag zijn. 

“Iedereen die mij kent, weet dat ik altijd voetbal speel om te winnen. Dus gaan we ook naar Amsterdam om te winnen. Ajax is een ‘outstanding’ team. Wat zij in het voorseizoen deden was echt verbazingwekkend. Dat niveau was zó hoog en daarom is Ajax de absolute nummer één van Nederland.” 

De Arnhemmers zijn de eredivisie goed begonnen met zes punten uit twee wedstrijden. Allereerst werd de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk met 0-1 gewonnen en afgelopen weekeinde werd in het eigen Gelre Dome een driepunter gescoord tegen Sparta (2-0).

Er wordt vaak schamper gedaan over de eredivisie, maar Letsch is juist zeer te spreken over de Nederlandse voetbalcultuur. “Het is een geweldige competitie met veel jeugd, open spel en een voorkeur voor de aanval. Ik weet dat jullie altijd mooi voetbal willen zien. Jullie winnen liever met 6-4 dan met 1-0.”

Daar heeft Letsch zeker een punt, want hoewel Ajax afgelopen weekeinde keurig met 3-0 won van RKC, was toch vooral de vraag waarom het geen 5-0 of 6-0 was geworden.

Het is overigens nog maar de vraag of Letsch zelf op de bank zit, zaterdagavond in de JC Arena. De oefenmeester zit namelijk in quarantaine wegens een corona-uitbraak binnen de technische staf, terwijl ook verdediger Jacob Rasmussen positief werd getest. Letsch wordt donderdag weer getest en kan bij een negatieve uitslag vrijdag weer op het trainingsveld de pionnen neerzetten.

Mocht de Duitser nog niet worden vrijgegeven, dan nemen Edward Sturing en Nicky Hofs de honneurs waar op de trainingsvelden en eveneens tijdens de confrontatie met ons aller Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >