Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs verwacht tegen RKC hetzelfde, maar dan anders

Ajax speelt voor het eerst in pakweg tweehonderd dagen een officiële thuiswedstrijd, maar voor de tweede keer binnen enkele weken tegen RKC Waalwijk. Het eerste testduel in coronatijd eindigde in 6-1, kunnen we een herhaling verwachten? Mwah, aldus Perr Schuurs.

18 september 2020 - 15:12
Schuursrkcthuiscar
Hopelijk heeft Schuurs tegen RKC een minder rode kop! © Pro Shots

Het was heerlijk om tijdens Ajax - RKC de bal weer te zien rollen, maar dit gebeurde in een lege, haast desolate Johan Cruijff Arena. Gelukkig zijn er zondag zo'n 13.000 supporters van de partij. Een flinke stap in de goede richting als je het ons vraagt!

Er geldt dus een wereld van verschil op de tribunes, maar we hopen binnen de lijnen op meer van hetzelfde. Wordt het opnieuw 6-1, wat denkt Schuurs? "Ik verwacht een totaal andere wedstrijd. Wij waren vorige keer niet helemaal fit, RKC ook niet," stipt de verdediger aan voor Ajax Life.

"Mijn verwachting is ook dat wij meer balbezit hebben, meer aan de bal zijn. Maar verder? Het wordt echt een andere wedstrijd. Wij zijn fitter geworden, RKC heeft een aantal nieuwe spelers gehaald. Bij ons hetzelfde verhaal."

Welke nieuwe spelers Ajax sindsdien precies heeft gehaald, kunnen we eerlijk gezegd niet aanstippen, maar waarschijnlijk doelt Schuurs op speeltijd voor Antony en in mindere mate Mohammed Kudus. Het wordt interessant om te zien of de verdediging ook iets stabieler oogt.

RKC bracht Ajax diverse keren in de problemen met enkele lange ballen voorwaarts en had zomaar vaker dan één keer kunnen scoren. Maarten Stekelenburg moest diverse keren gestrekt. "Wij hebben meer wedstrijden samengespeeld en kennen hun spel. Toen ook. Maar de fitheid is echt anders dan eerst."

Schuurs' reactie op nieuwe vragen over de samenwerking met Winston Bogarde was trouwens meedogenloos kort. "Daar heb ik de laatste weken wel genoeg over verteld."

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >