Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rutte vindt voetballen met publiek nog steeds verantwoord

Als we kijken naar het aantal stijgende coronabesmettingen in het land, kunnen we helaas maar één conclusie trekken: het gaat niet goed in Nederland. Gelukkig zijn we zaterdag wel weer 'gewoon' welkom in de Johan Cruijff Arena voor de ontmoeting tussen Ajax en Vitesse.

25 september 2020 - 16:31
Publiekverantwoordcar
Laten we hopen dat Ajax - Vitesse geen slotstuk wordt... © De Brouwer

Premier Mark Rutte vindt het 'op zichzelf verantwoord' om supporters te blijven uitnodigen om naar de stadions te komen. Dat is goed nieuws voor Ajax, dat zijn tweede thuiswedstrijd op rij speelt en dit keer wel zo'n 12.000 supporters hoopt te verwelkomen.

Hoewel we hartstikke blij zijn dat er weer 12.000 Ajacieden welkom zijn, zijn we natuurlijk niet gek. Het gaat niet goed, er hangt een donkere wolk zwanger van zware restricties boven de samenleving en we moeten nog maar afwachten hoe het na het weekeinde verder gaat.

"Het is op zichzelf verantwoord om met publiek te voetballen, als je maar 1,5 meter afstand houdt en je mond dicht houdt als er een doelpunt wordt gemaakt. Als je dat allemaal doet, is het veilig," aldus Rutte, aan wie de beelden van feestende Willem II'ers niet voorbij zijn gegaan.

"De supporters van Willem II waren niet in een stadion, maar op een veld. Dat is een verwijt aan de burgemeester van Tilburg. Tegen alle aanwezigen zou ik willen zeggen: u en ik mogen naar een voorstelling in de open lucht, maar het is je eigen verantwoordelijkheid om je aan afspraken te houden."

We zien vanuit de verte dus een donkere wolk op ons afkomen en vooral in de grote steden, in de Randstad, kan het zomaar zijn dat er spoedig strengere maatregelen worden afgekondigd. Wordt Ajax - Vitesse de laatste wedstrijd met publiek, komt er weer een soort lockdown...?

Niemand die het weet, maar over één ding is Rutte klip en klaar. "Ik ga mensen niet smeken om de afspraken op te volgen. We zijn volwassen en hebben allemaal een eigen verantwoordelijkheid."

Kortom, behoor jij tot het selecte groepje Ajacieden in bezit van een kaartje voor Vitesse-thuis: hou je alsjeblieft netjes aan de regels, in de hoop dat volgende keer weer een ander groepje Ajacieden aan de beurt is! Het is niet leuk, maar denk aan jezelf en je medemens.

Want anders valt er vroeg of laat regen uit die donkere wolk en het liefst hoopt Rutte het droog te houden. "Lege tribunes zijn slecht voor het voetbal, slecht voor het plezier en slechts voor de stewards die alles doen om zaken in goede banen te leiden."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >