Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reactie betaald voetbal: zuur, keihard, maar kennelijk nodig…

Het kabinet trok maandagavond stevig aan de noodrem met een pakket aan ingrijpende maatregelen, die iedereen in Nederland gaat voelen. Ook het betaald voetbal wordt wederom hard getroffen. De stadions blijven minstens drie weken leeg.

28 september 2020 - 20:11
Corona 1200
De stadions blijven drie weken leeg... © De Brouwer

Het betaald voetbal reageert teleurgesteld, maar begripvol, zo lezen we op de website van de KNVB. Daar staat een statement van vertegenwoordigers van de voetbalbond, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie.

“Het kabinet komt met ingrijpende maatregelen. Die treffen heel de samenleving hard. Keihard. En dus ook het betaalde voetbal. Maar kennelijk is dit nodig. Veiligheid en gezondheid boven alles,” zo lezen we. In die frase klinkt begrip door, al is de teleurstelling voelbaar en worden er ook kanttekens geplaatst bij de besluitvorming.

“Dit is natuurlijk heel zuur. Te meer daar er geen enkel wetenschappelijk bewijs is tussen de aanwezigheid van publiek in een stadion en de stijging van het aantal corona-gevallen in Nederland,” gaat de tekst verder. Teleurstelling is er ook, omdat er door alle betrokkenen in de voetbalwereld keihard is gewerkt om veilig bezoek van wedstrijden mogelijk te maken.

“Het voetbal heeft er echt alles aan gedaan en fors geïnvesteerd om een veilige situatie in stadions te creëren. Wij menen ook dat dat heel goed gelukt is en onderzoek wijst dit ook uit. We zijn hiervoor overladen door complimenten door lokale overheden. Desalniettemin kiest Den Haag nu voor deze maatregelen. Dit hebben wij te accepteren. Helaas. Het voetbal pakt zijn verantwoordelijkheid.”

De voetbalwereld kiest een milde toon, maar steekt ook de hand uit naar Den Haag, zo blijkt uit de woorden in het statement. “Het moeten spelen zonder publiek maakt natuurlijk wel dat de roep om steun uit Den Haag nog harder en luider wordt. Dat zal het kabinet ook begrijpen. Zoals ze dat eerder ook al deden.”

Tot slot doen de betrokken partijen een beroep op de supporters in Nederland: “We gaan er vanuit dat als iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houdt, wij weer zo snel mogelijk met publiek kunnen spelen. En weer direct op het niveau waar we nu ook op zitten. Anders is de schade voor het voetbal en de overige sport in Nederland niet te overzien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >