Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Podcast Ajax Life: Endt over de rafelrandjes en pure volharding van Dest

Heb je aflevering twee van onze podcast al beluisterd? Doen hoor! Het meest besproken onderwerp is natuurlijk de transfermarkt, want wat is er gebeurd en wat gaat er allemaal nog gebeuren? David Endt praat je bij met mooie anekdotes over Sergiño Dest.

30 september 2020 - 10:40
Dest 1200 (2)
Dest als goudklomp die regelmatig moest worden opgepoetst en bijgeschaafd. © Ajax Images

Endt kan sowieso mooi vertellen en over Dest al helemaal. De oud-teammanager van Ajax begeleidde de negentienjarige Dest in het verleden en ziet nu hoe de jongeling een superstap gaat zetten richting FC Barcelona. Daar is Endt best trots op, want Dest was als jonge jongen soms lastig om mee om te gaan.

Niet dat dat erg is, helemaal niet. Een beetje eigenzinnigheid kan je immers ook ver brengen. Endt in onze podcast: “Voor ik met mijn eigen bedrijf begon, werkte ik voor een ander bureau. Daar was Dest aan verbonden. Het was geen makkelijk kereltje. Hij had best wel wat rafelrandjes en eigenaardigheden, die horen bij een jongen die puber wordt en opgroeit in een bepaalde wereld.”

Het klinkt bijna vaderlijk. Dat vinden we mooi. Endt gaat verder: “Juist vanwege die rafelranden, werd ik een beetje op Sergiño gezet. Je praat met hem en de ene keer gaat dat makkelijker dan de andere keer. Het is een heel traject.”

Lastig of niet, dat Dest kon voetballen was duidelijk. “Ook bij Ajax had hij best wat weerstanden,” vertelt Endt. “Uiteindelijk was zijn pure potentie zichtbaar. Er waren mensen die het niet zagen, die lieten de rafelranden overheersen over hetgeen dat je kon zien aan talent. Hij had een fantastische techniek voor een verdediger en een geweldige mentaliteit. Hij kon achter- en voorin spelen.”

Het is mooi Endt te horen verhalen, zoals hij dat bij uitstek kan. “Dest was een goudklomp en het gaat erom dat je die oppoetst en als het nodig is even bijschaaft. Mensen zien niet wat Dest ervoor moet doen. Hij was niet altijd even makkelijk voor docenten, trainers en medespelers, maar uiteindelijk gaat het om hoever je komt.”

En ver lijkt Dest vooralsnog wel te komen. Als een komeet speelde hij zich afgelopen seizoen in de basis en nu staat hij voor de stap naar Camp Nou. “Als je nu ziet dat hij op zijn negentiende een stap gaat maken naar FC Barcelona, dan denk ik dat je hem een groot compliment moet geven voor zijn volharding.”

Meer horen? Luister snel de tweede aflevering van onze podcast en je bent weer helemaal op de hoogte!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >