Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en FC Utrecht mondeling akkoord over Klaiber en zijn fiets

Sean Klaiber kan zijn fietsbanden op gaan pompen en zijn zadel poetsen, want Ajax en FC Utrecht bereikten dinsdagavond een mondelinge overeenstemming over de transfersom.

30 september 2020 - 08:06
Klaiber 1200
Ja Sean, dat is effe een stukkie fietsen! © Pro Shots

We beginnen effe over die fiets, want die hoort bij de Wet van Alderweireld. De Belg zei ooit treffend: “Veel spelers hebben praatjes over Ajax, maar als ze een contract bij ons kunnen tekenen, komen ze desnoods op de fiets naar Amsterdam. Mooi is dat.”

Nou ja, Klaiber had nogal wat praatjes over Ajax, want als Utrechter kun je eigenlijk niet naar Ajax en hij wist ook zeker weten dat hij liever voor PSV of Feyenoord zou spelen. Je mag dat natuurlijk allemaal zeggen, maar zulks blijft je dan wel achtervolgen.

Want de komst van Klaiber lijkt gewoon hartstikke dichtbij. De Telegraaf weet dat Ajax een bedrag van vijf miljoen euro gaat neertellen voor de 26-jarige rechtsback. Deze transfersom kan door bonussen en een percentage doorverkoop zelfs nog oplopen tot bijna zeven miljoen euro.

Dat is best een fors bedrag voor een speler die als back-up moet gaan dienen voor Noussair Mazraoui, die de laatste weken fris en fruitig over het veld raast. Nu de clubs eruit zijn, komt een persoonlijk akkoord ook vast in orde.

Kjell Scherpen schreef ooit strafregels, wij stellen Ajax Media voor om Klaiber daadwerkelijk op de fiets naar Amsterdam te laten komen voor de aankondigingsvideo.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >