Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook Van der Sar complimenteus over gedrag supporters in JC Arena

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft op Twitter complimenten uitgedeeld aan Ajaxsupporters die de eerste twee thuiswedstrijden tegen RKC (3-0) en Vitesse (2-1) bezochten.

28 september 2020 - 08:13
SAR 1200
Ook Sar is van mening dat Ajaxsupporters zich onwijs goed gedragen. © Ajax Images

Er wordt veel gezegd over het gedrag van supporters in stadions, maar veel is ook vooral onzin. Op slechts een enkele plek gingen zaken niet volgens de voorschriften, maar voor het overgrote deel gaat het opvolgen van de coronamaatregelen in stadions juist heel goed.

Ajax doet er dan ook alles aan om te zorgen dat de lokale overheid niet in de verleiding hoeft te komen om in te grijpen. En vooralsnog is dat ook echt niet nodig. Erik ten Hag liet na de zege op Vitesse weten dat hij het publiek in de Johan Cruijff Arena ‘ongekend gedisciplineerd’ vond.

“Ik denk dat er in 99 procent van de stadions veel discipline heerst. Misschien is het voetbal juist een voorbeeld voor de maatschappij,” zo stelde de trainer.

Van der Sar spreekt woorden van dezelfde toon: “Tweede thuiswedstrijd wederom zonder aanmoedigingen van onze supporters. Dus langdurige stiltes en geen gezang, maar regelmatig applaus voor de hoogstandjes en mooie combinaties. Allemaal volgens protocol van het RIVM en de gemeente Amsterdam.”

De directeur deed voorafgaand aan het duel met Vitesse op het veld nog een oproep aan iedereen om goed gedrag te vertonen, juist ook gezien de waarschuwende geluiden vanuit politiek Den Haag. Het was niet aan dovemans oren, want de toeschouwers gedroegen zich voorbeeldig, terwijl Vitesse-thuis een duel met flink wat emoties betrof.

Sar: “Ondanks de vele emoties op het veld heb ik veel respect voor het gedrag van onze 9000 fans. Verdiende overwinning en op naar de volgende wedstrijd.” Het volgende thuisduel van Ajax wordt gespeeld op zaterdag 17 oktober. Om 18.45 uur is sc Heerenveen de tegenstander in de Johan Cruijff Arena.

Hopelijk wordt die wedstrijd 'gewoon' gespeeld met de supporters die voor dat duel zijn ingeloot. Tweemaal op rij is bewezen dat supporters in de Arena zich op voorbeeldige wijze gedragen. Dat verdient opeenvolging.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >