Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Competitiemanager KNVB ziet stadion als een van de veiligste plekken in coronatijd

Over het algemeen worden de maatregelen rondom voetbalwedstrijden door supporters prima nageleefd, maar dat gold de afgelopen week helaas niet overal. Desondanks denkt Jan Bluyssen, competitiemanager van de KNVB, dat de incidenten in Rotterdam en Tilburg geen invloed zullen hebben op het stadionbezoek in coronatijd.

26 september 2020 - 12:06
Stadioncoronatijdveilig800
Het was tijdens Ajax – RKC in de JC Arena allemaal prima voor elkaar. © De Brouwer

Het klinkt misschien gek om in tijden waarin wordt aangeraden drukte te vermijden juist naar een voetbalstadion te gaan, maar de evaluatie van politie en gemeentes over de eerste twee speelrondes in de eredivisie laat juist zien dat het rondom wedstrijden echt prima is geregeld wat betreft de coronamaatregelen.

“Ik durf wel te zeggen dat een stadion nu, met de huidige coronamaatregelen die we hebben, één van de meest veilige omgevingen is om bij elkaar te komen. Nergens wordt zoveel afstand gehouden en zoveel gereguleerd als in de stadions. Wij kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de komende speelronde,” vertelt Bluyssen aan het Algemeen Dagblad.

Het was tijdens Ajax – RKC Waalwijk (3-0) in de Johan Cruijff Arena allemaal weer prima voor elkaar, maar dat gold niet overal. Bluyssen geeft dan ook toe dat de dingen met name in Rotterdam beter hadden gekund, maar stelt ook dat er in De Kuip hard wordt gewerkt om de thuiswedstrijden daar beter te organiseren.

Ook in Tilburg ging het mis toen Willem II-supporters donderdagavond samenkwamen om op een groot scherm naar de wedstrijd tegen Rangers te kijken, maar Bluyssen is niet bang dat dit invloed zal hebben op het stadionbezoek in coronatijd. “Dit is een zaak van de gemeente Tilburg en mag niet afspiegelen op wat wij allemaal in de stadions doen,” legt de competitiemanager uit.

Wat betreft Bluyssen kunnen er dus gewoon supporters naar het stadion blijven komen, zolang de regels maar worden nageleefd. “Natuurlijk zijn er kleine verbeterpunten, maar de algemene indruk is heel goed. De medewerking van supporters die naar de stadions komen, is superpositief. Dat biedt vertrouwen voor de toekomst,” sluit Bluyssen af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >