Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwe rugnummers: Schuurs krijgt 3, promotie Gravenberch

Een nieuw seizoen betekent altijd dat de administratie even moet worden bijgewerkt. En dus ook de rugnummers, want zoals altijd vinden er weer enkele wijzigingen plaats. De meest opvallende verandering is de promotie van Ryan Gravenberch naar nummer 8, terwijl Perr Schuurs met rugnummer 3 een cijfertje omhoog springt.

12 september 2020 - 10:26
Rugnummers1200
Gravenberch neemt nummer 8 over van Eiting. © Pro Shots

Op basis van de presentaties van nieuwelingen konden we al wat rugnummers invullen. Zo neemt Mohammed Kudus nummer 20 over van Lasse Schöne, terwijl Antony aankomend seizoen nummer 39 op zijn rug draagt. Dat getal zien we overigens ook terug op de onderarm van de Braziliaan, waar het nummer duidelijk staat getatoeëerd.

Verder zijn er ook wat opvallende zaken. Zo ruilt Schuurs rugnummer 2 in voor het nummer van de vertrokken Joël Veltman. De Limburger speelt dus aankomend seizoen met 3 op zijn rug. Daarnaast maakt Gravenberch promotie, waardoor hij voortaan met ‘basisnummer’ 8 op zijn tricot mag voetballen. Carel Eiting verhuist daardoor weer naar nummer 22, dat tot voor kort nog in het bezit was van magiër Hakim Ziyech.

Ook Jurgen Ekkelenkamp en Jurriën Timber maken promotie. Ekkelenkamp neemt rugnummer 18 over van Razvan Marin, terwijl Timber voor nummer 2 kiest. Overigens blijven de basisnummers 5 en 6 opvallend genoeg leeg. Je zou misschien verwachten dat andere spelers hun kans grijpen, maar blijkbaar voelen zij zich goed bij hun huidige nummer.

Wie zich ook goed voelt bij zijn huidige nummer? Andre Onana! Omdat hij ook aankomend seizoen met nummer 24 speelt, blijft het ultieme keepersgetal 1 beschikbaar. En toen dacht Maarten Stekelenburg: doe mij die maar! De goalie speelde gedurende zijn eerste periode bij Ajax ook al met dit nummer en dus moet het getal op zijn rug weer vertrouwd aanvoelen.

Check de volledige rugnummerlijst hieronder:
1. Maarten Stekelenburg
2. Jurriën Timber
3. Perr Schuurs
4. Edson Álvarez
7. David Neres
8. Ryan Gravenberch
9. Klaas Jan Huntelaar
10. Dusan Tadic
11. Quincy Promes
12. Noussair Mazraoui
15. Devyne Rensch
16. Kjell Scherpen
17. Daley Blind
18. Jurgen Ekkelenkamp
19. Zakaria Labyad
20. Mohammed Kudus
21. Lisandro Martínez
22. Carel Eiting
23. Lassina Traoré
24. Andre Onana
27. Noa Lang
28. Sergiño Dest
31. Nicolas Tagliafico
33. Dominik Kotarski
39. Antony

  Supportersvereniging Ajax

  Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

  Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

  * Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

  Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

  Word ook lid! >