Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kamp-Zahavi en PSV blijven maar aandringen op 'aftroeven' Ajax

PSV heeft een nieuwe spits gevonden: Eran Zahavi. Gefeliciteerd! Eindelijk eens een transfer die zonder veel gedoe kon worden afgerond, zonder dat het ontaardde in een soap. Tenminste, grote kans dat je te vroeg hebt gejuicht want sinds het zetten van de handtekeningen wordt Ajax er plotseling bijgehaald.

21 september 2020 - 18:02
Zahavigedoecar
Hier is Zahavi in het shirt van Israël. Daar kan geen gedoe over zijn. © Pro Shots

Het klinkt allemaal een beetje vaag. Zou Ajax echt op het laatste moment geprobeerd hebben om de afspraken tussen PSV en Zahavi te dwarsbomen? We kunnen het ons eerlijk gezegd vanaf het eerste bericht al niet voorstellen en als je je er een beetje in verdiept, wordt het steeds onwaarschijnlijker.

Als de selectie van Ajax ergens op orde is, dan is het wel voorin. De invulling van de voorwaartse posities biedt keuze te over en slechts voor de komst van ene Luis Suarez zou nog een uitzondering gemaakt kunnen worden. Niet voor Zahavi. Als de Israëliër nu rechtsback speelde...

Het grappige is sowieso dat de mededeling over zogenaamde belangstelling van Ajax voor Zahavi slechts een paar regels betrof, maar wel een paar regels die vervolgens een geheel eigen leven zijn gaan leiden. Er zijn follow-ups, analyses en columns aan gewijd, het kan niet op.

Zie hier de geboorte van een soap. Het maffe is dat de berichten vanuit Eindhoven in de wereld zijn geholpen en dat een ontkenning vanuit de Johan Cruijff Arena daarna meer van hetzelfde opleverde. Zeg maar een soort tweede golf waarvan we allemaal hoopten dat deze zou uitblijven...

“Zahavi is bij ons aangeboden door zijn agenten,” reageerde Erik ten Hag op de berichtgeving. Het is al niet des Ten Hags om op onzin te reageren, maar dat deed de trainer hier toch maar. Al is het maar om iets recht te zetten. “We hebben het bekeken en uiteindelijk niet gedaan. We hebben genoeg spitsen.”

Goed, dan hebben PSV en Ajax hun zegje gedaan. Is het daarmee klaar? Nee, nog steeds niet, want door de uitleg vanuit Amsterdam is kamp-Zahavi – ooit in een verleden wel eens aan Peter Bosz en Ajax gelinkt – weer in de wiek geschoten. Het gaat met name om manager Ronan Katzav. Hij bracht zijn speler eerder onder bij Guangzhou R&F FC, de Chinese club waarmee Ajax een samenwerkingsverband heeft.

“Een speler als Zahavi hoef je nergens aan te bieden. Wij hebben van tien goede clubs aanbiedingen gehad voor Eran en uit respect voor die clubs doe ik daar geen mededelingen over,” aldus Katzav tegenover Voetbal International. “Bij Ajax mogen ze zeggen wat ze willen. Ik doe dat niet, ik heb een reputatie hoog te houden. Er was overigens geen enkele discussie waar Eran heen zou gaan. PSV was zijn eerste keus.”

Gezien het ontstane gedoe heeft de nu al tot topscorer van de eredivisie uitgeroepen Zahavi een lekkere binnenkomer bij de aanhang van PSV. Nou, prima. Hartstikke leuk. Iedereen heeft zijn plasje gedaan en is opgekomen voor zijn eigen belangetje. We merken verderop in het seizoen vanzelf hoe blij de betrokkenen nog zijn met de gevolgde strategie...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >