Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bijna alles is nog nieuw voor Kudus op voetbalschool Ajax

De Ajaxsupporters hielden zich prima aan de coronaregels en bleven koest, maar één man zorgde ervoor dat we het liefst waren opgesprongen om ons enthousiasme te tonen. Uiteraard doelen we hier op debutant Mohammed Kudus, een bescheiden man, die een haast onvergetelijke eerste indruk achterliet.

21 september 2020 - 10:31
Kuduswelkomcar
Tsja, zie Kudus maar eens van de bal af te zetten! © Pro Shots

Ja, het was 'maar' RKC-thuis en ja, het seizoen is nog lang. Er komen heus nog moeilijke momenten en ook Kudus zal nog wel een keertje iets fout doen, maar als je dit al op de mat legt tijdens je eerste wedstrijd, wat kunnen we dan nog meer verwachten? Een heleboel, waarschijnlijk.

Al is het maar omdat de verwachtingen door Kudus zelf zijn opgeklopt tijdens de 3-0-winst. “Ik heb keihard getraind, getraind, getraind om mijn kwaliteiten te verbeteren, net als mijn kracht en techniek,” reageert de Ghanees als Ajax Life hem vraagt waarom hij het de supporters moeilijk maakte om rustig te blijven.

Het bijzondere is dat de positie van linkshalf – op één oefenpotje na – compleet nieuw is voor Kudus, die voorheen als nummer tien of bijsluitende middenvelder speelde. En dan sta je ook nog eens linkshalf als radertje in het Ajaxspelletje. Het is dan ook geen wonder dat de debutant ruimte voor verbetering ziet in de omschakeling na balverlies, maar dat komt vast wel goed.

Het eerste optreden van Kudus smaakt vooral naar meer, veel meer. “Alles is nog nieuw voor mij, maar ik hoop ook alles mezelf eigen te kunnen maken. Dat is de uitdaging. Ik push mezelf om alles te begrijpen en te leren, maar ik zoek mijn draai nog een beetje.”

“Mijn teamgenoten helpen me ontzettend, ook op het veld. Er is constant communicatie en dat helpt mij, want dan weet ik wat ik moet doen en waar ik moet gaan staan. Ik moet nog leren hoe ik moet reageren als we met het elftal moeten verdedigen.”

Het lijkt één van de weinige verbeterpuntjes, want we zagen dribbels, fysieke duelkracht, poeiers op doel en zelfs een steekbal om van te smullen. Wil Kudus nog iets over zichzelf vertellen? Zo luidt een van de vragen tijdens het persmoment. Het antwoord is allerschattigst. “Ik ben Kudus, kom uit Ghana, speelde twee jaar in Denemarken en zat eerder vijf jaar op een voetbalschool. En nu ben ik hier.”

Hier is Ajax, op de middelbare als het ware. Met een rugtas vol dikke boeken. De eredivisie gaat vast nog veel van Kudus horen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >