Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Feyenoord wil Ajax achterna en ook hoge transfersommen ontvangen

De jaloezie op de transfersommen die Ajax incasseert, begint niet pas over de landsgrenzen. We wisten al dat AA Gent met jaloezie kijkt naar de bankrekening in Amsterdam en nu blijkt dat ook Rotterdam grote ogen opzet. Frank Arnesen wil met Feyenoord dan ook niets liever dan Ajax achterna.

07 september 2020 - 11:10
feyenoordtransfersommencar
Wat ook niet meehelpt, is dat Ajax over het algemeen Feyenoord scheel tikt. © Pro Shots

Als je de recordverkopen van Feyenoord checkt, kom je al snel tot de conclusie dat die de 20 miljoen euro niet overstijgen. Dit terwijl Ajax deze zomer Donny van de Beek (Manchester United) en Hakim Ziyech (Chelsea) voor dik 40 miljoen euro van de hand deed. Bij lange na geen records.

Eerder wordt er ook niet eens over nagedacht om spelers te laten gaan en met het geld dat wordt ontvangen, kunnen weer nieuwe investeringen worden gedaan. Op die manier ontstaat een soort opwaartse beweging, waardoor het geld maar blijft rollen. Dat werkt in Rotterdam toch iets anders.

“Dan moet je als club kritisch zijn en jezelf de vraag stellen: hoe kan dat? En tegelijkertijd alles in het werk stellen om te zorgen dat de volgende speler die we verkopen wel voor een recordbedrag de deur uitgaat,” aldus Arnesen tegenover Voetbal International.

De technisch directeur van Feyenoord neemt Ajax als voorbeeld, meer weet ook dat er in sommige opzichten niet aan Ajax getipt kan worden. Wanneer haalde Feyenoord nu voor het laatst de halve finales van de Champions League? Dit om maar eventjes iets te noemen. En hoe goed doet de gemiddelde Feyenoorder het in het buitenland? Ook wel een dingetje...

“Ajax is niet voor niets zo ver. Dat hebben ze bereikt door goed en veel te investeren in hun eigen jeugd. En dan kun je op een dag in de halve finales staan van de Champions League. Vervolgens leidt het ene succes tot het andere. Als wij geen Europees spelen, komen we er nooit.”

De kans is aanwezig dat Marcos Senesi binnenkort voor een mooi bedrag de deur uitloopt, maar zelfs als de Argentijn het transferrecord van Feyenoord verbreekt, blijven de bedragen die Ajax gemiddeld ontvangt een veelvoud hiervan. Het hoe en wat is al eens uitgelegd in België.

Voor de uitleg schakelen we over naar makelaar Stijn Francis. “De uitleg van buitenlandse clubs is heel simpel: Ajax zien ze als een Porsche-garage en Anderlecht als een BMW-garage. Voor een Porsche betaal je meer en spelers van Ajax hebben in het verleden al bewezen dat ze mee kunnen bij de absolute top.”

Dit werpt de vraag op: als Ajax in de categorie Porsche valt en Anderlecht wordt vergeleken met een BMW, met welk automerk vertoont Feyenoord dan overeenkomsten...?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >