Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax niet akkoord met voorstel van twee duels schorsing voor Álvarez

Ajax kan de komende weken geen beroep doen op Edson Álvarez. De KNVB wil de Mexicaan voor twee wedstrijden – plus eentje voorwaardelijk – schorsen naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens Vitesse-thuis. Het wordt Álvarez kwalijk genomen dat hij een 'gewelddadige handeling' heeft uitgevoerd.

29 september 2020 - 09:44
Schorsingalvarezcar
Daar gaat Álvarez en het duurt eventjes voor hij weer terugkomt. © Pro Shots

De VAR belde in tijdens de 44ste minuut van Ajax - Vitesse en in eerste instantie was niet eens geheel duidelijk waarom, maar het naderende onheil kon niet worden afgewend. Een enkele herhaling later was Ajax opnieuw tot een tiental gereduceerd.

Met het nodige kunst- en vliegwerk werd er alsnog gewonnen (2-1) van Vitesse, waarna Álvarez excuses maakte richting zijn ploeggenoten, Erik ten Hag de rode kaart volledig onterecht vond en scheidsrechtersbaas Reinold Wiedemeijer duidelijk maakte dat er sprake was van terecht wegsturen.

Als Wiedemeijer aangeeft dat een rode kaart terecht is, weet je al vrijwel zeker dat er ook nog eens een schorsing bovenop komt. En inderdaad, Álvarez moet twee wedstrijden brommen, waarna er ook nog eens een voorwaardelijke straf blijft staan.

Het is de tweede keer dit nog prille seizoen dat Ajax met een schorsing wordt geconfronteerd, want eerder overkwam het Nico Tagliafico. In tegenstelling tot het potje schorsing voor de Argentijn gaat Ajax nu niet akkoord. De club legde het schikkingsvoorstel naast zich neer en nu moet de tuchtcommissie van de KNVB een uitspraak doen. Vrijspraak lijkt ons uitgesloten..

“Wij laten clubs altijd beelden zien van overtredingen. Daar zit dit moment ook altijd bij: even op iemands been gaan staan. We kunnen niet zien of een speler dit met opzet doet, we zien dat iemand feitelijk op een enkel staat. Dat is een ander soort gewelddadig handelen en willen wij absoluut niet,” licht Wiedemeijer toe tegenover Fox Sports.

Als de uitsluiting van Álvarez ondanks het protest overeind blijft, mist hij de ontmoetingen met FC Groningen en het goed gestarte sc Heerenveen. Pas eind oktober mag hij dan zijn Ajaxshirt weer aantrekken, omdat er tussendoor ook nog eens de nodige interlands moeten worden gespeeld.

Overigens lijken de meeste supporters de schorsing van Álvarez niet zo'n heikel punt te vinden, in de hoop dat tijdens zijn afwezigheid de bezetting van het middenveld kan worden verbeterd. Of deze houding correct is, kan wellicht blijken tijdens de komende 180 minuten van Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >