Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Álvarez biedt excuses aan en bedankt zijn ploeggenoten

Edson Álvarez heeft na zijn rode kaart het boetekleed aangetrokken. De Mexicaan biedt via Instagram zijn excuses aan voor het feit dat hij werd weggestuurd tijdens Vitesse-thuis (2-1) en toont zich opgelucht dat het zijn ploeggenoten lukte om alsnog de overwinning eruit te slepen.

27 september 2020 - 10:08
Roodalvarezajavitcar
Álvarez kan in eerste instantie niet geloven dat hij rood incasseert. © Pro Shots

Álvarez werd in de 44ste minuut van Ajax - Vitesse weggestuurd na een inbelmoment van de VAR, want er was in de Zeister bossen gespot dat de Mexicaan zich afzette op de enkel van de liggende Loïs Openda. Het zag er eerder onbeholpen uit dan misplaatst, maar toch.

Scheidsrechter Pol van Boekel stuurde de middenvelder weg, waardoor Ajax voor de tweede keer in drie potjes met tien man kwam te staan. Daar voelt Álvarez zich schuldig over. “Mensen die mij al mijn hele loopbaan volgen, weten: ik ga nooit met verkeerde intenties een duel aan om de bal.”

We kennen Álvarez inderdaad niet als een uitdeler of iemand die veel kaarten pakt, maar ja. Als je op de enkel van een tegenstander gaat staan, geef je de scheidsrechter de kans om je weg te sturen. Onderaan de streep was het vooral onhandig, maar ook onhandige acties hebben consequenties...

“Mijn excuses aan de supporters en ik wil mijn ploeggenoten bedanken voor de geweldige prestatie om alsnog de drie punten te pakken,” vervolgt Álvarez zijn verhaaltje via Insta. Erik ten Hag nam hem overigens in bescherming. “Het is een duel om de bal en daar gaat Edson vol voor, dus ik vind een rode kaart niet te begrijpen.”

Is een directe rode kaart nog steeds onnavolgbaar als je in een herhaling ziet dat Álvarez toch wel op de enkel staat? “Ik weet zeker dat het per ongeluk gebeurt,” voegt de trainer toe. “Als je zelf hebt gevoetbald, zie je dat hij in een duel zit en voor de bal gaat.”

Quincy Promes kon de overtreding niet goed beoordelen, maar de gevolgen des te beter. “Ik denk dat we iets voorzichtiger moeten zijn in de duels, ook al zag het er onschuldig uit. Ik had zelf niet eens door dat Edson op zijn voet stond, maar ik moet de beelden nog opzoeken,” reageert de maker van de 1-0 tegenover Ajax Life.

“De scheidsrechter heeft de optie om momenten terug te kijken. We weten dat de VAR er is en we moeten er rekening mee houden dat we ons geen foutjes kunnen veroorloven, want als een moment wordt teruggekeken, heb je de kans dat er een rode kaart wordt gegeven.”

'Gelukkig' wisten de Ajacieden met tien man al heel aardig wat er gedaan moest worden om alsnog een resultaat te boeken, want twee weken terug werd tijdens Sparta-uit (0-1) ook een rode kaart geïncasseerd. Wederom maakte Zakaria Labyad plaats voor een defensief ingestelde speler en snelheid vanuit de tweede lijn.

Promes: “We hebben een systeem dat we toepassen als we met z'n tienen komen te staan en we weten, zeker na Sparta-uit, ongeveer wat we moeten doen. Maar het is altijd zwaar met een man minder en je moet harder lopen om alles aan boord te houden. Ik kan alleen maar trots zijn dat het weer is gelukt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >