Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax mag 15.000 supporters ontvangen bij eerste wedstrijden

Dat ene oefenpotje in een leeg stadion was verschrikkelijk, 6000 supporters welkom heten een stap in de goede richting en straks bij de start van de eredivisie zijn er 15.000 Ajacieden welkom. Inderdaad, dat is nog lang geen vol stadion, maar het is een mooie stap.

02 september 2020 - 23:14
15Kbijstartcar
15K om mee te beginnen. Dat is zo slecht nog niet, toch? © Pro Shots

Edwin van der Sar bevestigde aan tafel bij Jinek dat Ajax zijn eerste vier thuiwedstrijden mag spelen in het bijzijn van 15.000 supporters. “Op die manier gaan we van start,” zo meldde de directeur, in het bijzijn van zijn collega's van FC Groningen en Heracles Almelo.

15.000 gevulde stoeltjes betekent dat de Johan Cruijff Arena voor ongeveer een kwart kan worden gevuld en dit aantal is alweer meer dan het dubbele ten opzichte van de oefenduels met Hertha BSC (1-0) en Eintracht Frankfurt (1-0).

We moeten er gezien de omstandigheden het beste van maken, ook al is niets zoals het was en zal dat voorlopig nog wel eventjes zo zijn. Als we vier eredivisiepotjes verder zijn – het is dan alweer eind oktober – zal er een evaluatie volgen om te kijken wat er daarna mogelijk is.

Aangezien er 15.000 stoeltjes bezet mogen worden en Ajax ruim 40.000 seizoenkaarthouders heeft, kun je met een beetje nattevingerwerk nagaan hoe de sterren in het gunstigste scenario ongeveer staan. Maar garanties zijn er nooit en veel is en blijft onzeker.

Er wordt via een loting bepaald wie er wel of niet naar binnen mag. Seizoenkaarthouders ontvangen een mailtje met instructies voor het deelnemen aan deze loting.

Je moet voor maandag 7 september via 'Mijn Ajax' laten weten dat je wilt meedoen en kunt je aan een bevriende seizoenkaarthouder laten koppelen zodat je 'slechts' vijf stoelen bij elkaar vandaan hoeft te zitten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >