Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 1: vertrouwde zaken in onwennige tijden

Veel is voor ons als supporter nog niet normaal dit seizoen, maar hopelijk voelt het Ajax Life-magazine op je deurmat wel vertrouwd. Hieronder een voorproefje van het eerste nummer, vanaf vrijdag 4 september te lezen, exclusief voor leden van SV Ajax!

03 september 2020 - 11:58

Dusan Tadic siert de cover van deze eerste editie. Het liefst zien we onze aanvoerder uitbundig, maar zijn blik vanaf de F-side is ingetogen. Logisch, want voetballen in een amper gevuld stadion stemt tot weinig vrolijkheid. Samen met Erik ten Hag laat de aanvaller zijn licht schijnen op het spelen voor weinig fans. Wat doet dat met hemzelf en vooral de ploeg?

Uiteraard mochten leden van SV Ajax weer vragen insturen voor het Vragenvuur, ditmaal met Quincy Promes. Jong en oud ‘vuurde af’ en dat resulteerde weer in originele vragen en antwoorden.

Verder spraken we Pim van Dord. De fysiotherapeut ging afgelopen seizoen tamelijk geruisloos met pensioen. Genoeg reden om met de oud-Ajaxspeler vanaf de massagetafel terug te blikken op zijn omvangrijke carrière.

Dat onbekend niet altijd onbemind maakt, bewijzen de reacties op de Ghanese aankoop Mohammed Kudus. Tijd om deze nieuweling voor te stellen aan de hand van een portret. Zo spraken we zijn vorige hoofdtrainer Flemming Pedersen, oud-Ajacied Anthony Obodai en Kudus’ ontdekker Joshua Awuah.

Verder werd er de afgelopen coronamaand natuurlijk geoefend in de Johan Cruijff Arena. Eerst zonder publiek en daarna met steeds iets meer Ajacieden op de tribune. Dat voelde vertrouwd maar ook onwennig, zo bleek tijdens onze reportage rondom Ajax - FC Utrecht.

In het verlengde van bovenstaand verhaal spraken we de beleidsbepalers binnen de Johan Cruijff Arena. Hoe kunnen we zo snel mogelijk terug naar veilig stadionbezoek met zoveel mogelijk supporters? Het platform Reimagine Football moet daarbij helpen.

Verder een gesprek met ‘Meersche Held’ Jari Litmanen, spreekt het ledenpanel zich uit over een eventuele Ajax Life Podcast, interviewden we talent Kenneth Taylor in Oostenrijk en blijkt routinier Stefanie van der Gragt uiterst ambitieus. Zij keerde terug uit Barcelona om met Ajax ook in Europa eens hoge ogen te gooien.

Daarnaast kent het magazine twee nieuwe rubrieken: Derde Ster en Dierbaar Rood & Wit. Vernieuwing dus, maar het goede blijft behouden, zoals onze columnisten Sonny Silooy en Arco Gnocchi.

Wil jij dit magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Ons magazine Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >