Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voetballen zonder supporters? Tadic vindt het helemaal niets...

Het gaat nog een tijdje duren voordat alles weer normaal is. Misschien moeten we ergens onderweg zelfs een stapje terug zetten. Wanneer stromen de stadions weer ouderwets vol? We hebben geen idee, maar voor Dusan Tadic is wel één ding duidelijk: voetballen zonder supporters is niets...

17 augustus 2020 - 11:27
tadichomecar
Zulke ontlading wordt toch een stukkie lastiger zonder supporters. © De Brouwer

Of er nu 9000 supporters welkom zijn in de Johan Cruijff Arena, de helft hiervan naar binnen mag of de tribunes helemaal leeg moeten blijven... het voelt onderaan de streep toch echt hetzelfde: hol, leeg en boven alles niet zoals het hoort.

“Ik vind het allemaal erg jammer, want voetbal zonder supporters is geen voetbal. Voetbal is emotie en je moet de emotie van de supporters kunnen voelen. Of je nu een goede of slechte actie maakt, de reactie van supporters hoort erbij. Ik vind voetbal zonder supporters maar niks,” aldus Tadic tegenover Ajax TV.

Als supporter kun je een elftal opzwepen als het nodig is, bijvoorbeeld om de magie toe te laten slaan tijdens een Europees avondje. En ook een fluitconcert of scheldkanonnade hoeft zijn uitwerking helemaal niet te missen, als het eventjes nodig is.

“De rol van de supporters is heel bijzonder,” vervolgt Tadic. “Zoals wordt gezegd: Ajacieden zijn altijd heel fanatiek en het is ook erg leuk om ze in actie te zien. De supporters zwepen ons op en halen het beste uit ons.”

Misschien dat juist daarom wel een shirt van Tadic in het supportershome hangt. Niet zomaar een shirt, maar een befaamd shirt. Namelijk het shirt waarin de Serviër een heldenrol vertolkte op de avond van de prachtige 1-4 op bezoek bij Real Madrid.

“Of ik het shirt liever zelf had willen houden? Nee hoor, het is juist bijzonder dat mijn shirt in het supportershome hangt. Het was een geweldige wedstrijd voor ons als spelers, maar evengoed voor de supporters. Het was een onwijs bijzondere wedstrijd – eentje die je nooit meer vergeet – en dat shirt blijft ons eraan herinneren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >