Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek over toekomst: 'Er is zeker nog geen duidelijkheid'

Blijft Donny van de Beek Ajacied of heeft de nabije toekomst andere plannen met de middenvelder? Een vertrek is zeker nog niet uitgesloten, al blijft Donny een trotse Ajacied als een langer verblijf in Amsterdam de conclusie wordt.

14 augustus 2020 - 10:08
vd-beek-12001
Komt de transfer niet, dan blijft Donny een trotse Ajacied. Daarover geen zorgen! © Pro Shots

Van de Beek kwam pas na rust binnen de lijnen tijdens de met 5-1 gewonnen oefenpot tegen FC Utrecht. De aanvoerdersband was om de bovenarm gerold en dat stond eigenlijk gelijk vertrouwd. Van de Beek is dan ook een grote meneer geworden, terwijl hij bovendien voor altijd kind van de club blijft.

Van de Beek vond zichzelf terug op de grasmat tussen jong talent. Veel jong talent. Jurriën Timber (19), Devyne Rensch (17), Sontje Hansen (18) en Kenneth Taylor (18) en Naci Ünüvar (17). Donny was met zijn 23 jaar zo’n beetje de nestor van het stel.

Voor Ajax zou het prachtig zijn als Van de Beek nog een jaar langer behouden blijft, maar de blonde middenvelder kan het allemaal niet beloven, zo blijkt uit zijn woorden voor de draaiende camera van Fox Sports.

“Het is afwachten hoe alles gaat lopen. Op dit moment is er zeker nog geen duidelijkheid. Uiteindelijk is het belangrijk dat een club je supergraag wil hebben. Het gevoel bij een club hangt van zo veel dingen af… Als alles klopt, dan overweeg ik een stap te maken. Zo niet, dan zit ik hier geweldig op mijn plek.”

Door de hele coronasituatie is sowieso veel anders. Ook qua transfers. Zonder de virusuitbraak zat Van de Beek wellicht allang in pak ‘m beet Madrid. “Het is sowieso een rommelige periode, ook qua transfers. Het is niet makkelijk, ook op dat gebied niet. Dat geldt ook voor mij.”

Voor één ding hoeven supporters van Ajax in elk geval niet te vrezen: Van de Beek laat echt de kop niet hangen als het niet komt tot een transfer. “Ik ben hier op de club nog steeds speler van Ajax en daar ben ik trots op. Ik heb elke dag nog plezier om met de jongens op het veld te staan. Het is nog steeds een goede mogelijkheid dat ik hier dit seizoen nog speel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >