Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Test bij Supercup medebepalend voor magie op Europese avondjes Ajax

De Uefa heeft aangekondigd dat het van plan is om toeschouwers welkom te heten bij de strijd om de Supercup. Bayern München en Sevilla nemen het in Boedapest tegen elkaar op en het idee is om de deuren van de Puskás Aréna op een kiertje te zetten. Deze test is belangrijker dan je denkt.

25 augustus 2020 - 14:45
testsupercupcar
Wat hier binnen gebeurt, kan wel eens grote gevolgen hebben. Hopelijk positief! © Pro Shots

Het is voorlopig uitgesloten dat er publiek van de partij mag zijn bij internationale wedstrijden. We weten nu dus al zeker dat de vele interlands die begin september op het programma staan achter gesloten deuren worden gespeeld.

De eerste test staat gepland voor 24 september, waarbij onduidelijk is of er supporters van Bayern en Sevilla mogen invliegen of dat er 20.000 plaatselijke Hongaren toestemming krijgen een potje voetbal te komen kijken. Er zijn 67.215 stoeltjes in de Puskás Aréna geschroefd en het plan is om zo'n 30 procent hiervan te vullen.

De Supercup vormt zoals altijd de prelude op de Europese toernooien, die later van start gaan. Er is na het spelen van de Supercup een maand de tijd om te evalueren richting de eerste groepsduels in de Champions League en Europa League. Wij hopen uiteraard dat er sprake is van een positieve test, want de huidige stand van zaken is niet om vrolijk van te worden.

Nederland is vooralsnog één van de weinige landen waarin supporters weer over de vloer mogen komen bij hun cluppie, maar het is AZ bijvoorbeeld niet toegestaan om de tribunes te vullen in de CL-voorronde. Zoals het er nu voorstaat, kan Ajax tijdens zijn groepsduels niet gesteund worden door supporters.

Er moet dus iets gebeuren. Hopelijk kan een succesvol verlopen Supercup in aanwezigheid van supporters dienen als breekijzer voor nieuwe magische Europese avondjes in de Johan Cruijff Arena, maar compleet normaal zal het voorlopig vast niet worden...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >