Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag voegt Bogarde toe aan staf vanwege houding en winnaarsmentaliteit

Winston Bogarde is in zijn rol als assistent-trainer bij het eerste elftal al een halfjaar ongeslagen. Helaas werd er in die periode slechts één wedstrijd gespeeld, al was dat wel het achteraf onwijs belangrijke uitduel met sc Heerenveen (1-3). Erik ten Hag legt uit waarom Bogarde definitief promoveert.

02 augustus 2020 - 10:49
promotiebogardecar
Je begrijpt direct waarom Ten Hag het over uitstraling heeft. © Pro Shots

Bogarde werd voor Heerenveen-uit aan de trainersstaf toegevoegd omdat onder meer Christian Poulsen vanwege coronaverdenking thuis moest blijven, maar de korte samenwerking van toen werd in de tussentijd uitgebreid naar een definitief dienstverband.

Het was slechts de eerste training, maar Bogarde liet zich zaterdag direct gelden tijdens de sessie en zat er bovenop tijdens onder meer de rondootjes. Die rondootjes lijken altijd wat onschuldig, maar er gebeuren op zulke momenten allerlei veelzeggende zaken.

Hoe dan ook, wij van Ajax Life zijn wel eens benieuwd: waarom wilde Ten Hag graag Bogarde toevoegen aan zijn staf? “Ik denk dat Winston goed in de staf past omdat het belangrijk is dat je complementair bent. Winston brengt met zijn houding een bepaald winnaarsgedrag binnen en hij brengt het ook op een bepaalde manier.”

“Het is een goede prikkel. Voor de staf, maar ook het team. Ik heb er hoge verwachtingen van dat het allemaal goed functioneert, want het team moet een eenheid zijn maar de staf net zo goed,” vervolgt Ten Hag. “Winston is soms wat expressiever dan een ander.”

Met Poulsen heeft Ten Hag ook al iemand die in het veld als rouwdouwer kon opereren. Bogarde komt daar nu bij. Maar wat maakt de winnaarsmentaliteit van Bogarde anders dan die van Ten Hag, Reiziger en Witschge? “Als we met z'n allen aan tafel zitten, zie ik een stel winnaars. Dat zijn we allemaal.”

Maar toch is er meer, aldus Ten Hag: “Er zijn veel mensen die dat kunnen communiceren, zeg maar in een non-verbale overdracht. Het gaat erom dat het in samenhang gaat, dat de samenwerking goed is. Daarom heb ik Winston toegevoegd. Hij heeft zich op een goede manier laten zien bij Jong Ajax en doorontwikkeld. Daarom is het voor mij een heel logische stap, hij past er prima bij.”

https://twitter.com/AFCAjax/status/1289554548948967424

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >