Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Samenvatting: drie heerlijke treffers brengen Ajax onder 19 naar halve finales

Ajax onder 19 bereikte dinsdag achter gesloten deuren in Nyon de halve finale van de Youth League. De jonge Ajacieden zetten de leeftijdsgenoten van het Deense FC Mydtjylland met 3-1 aan de kant en werkelijk elk doelpunt was een plaatje. Lang leve de samenvatting!

19 augustus 2020 - 06:09

We zijn dolblij dat er beelden zijn van de wedstrijd die we met jullie kunnen delen, want de gemaakte doelpunten zijn om te smullen. Wegens de uitbraak van corona werd de kwartfinale achter gesloten deuren afgewerkt op het terrein van de Uefa, maar gelukkig draaiden er camera's.

Die camera's legden vast hoe de zeventienjarige Christian Rasmussen zijn ploeg rust gaf door voor de pauze van grote afstand de openingstreffer in de touwen te pegelen. Tuurlijk, hij kreeg even de ruimte, maar allemachtig, dan moet die bal er nog wel eventjes in. Wat een streep!

Na rust was het de beurt aan Sontje Hansen (18) om de score te verdubbelen. Terwijl veel van zijn mede-talenten met de A-selectie mee mochten naar Oostenrijk, stond Hansen 'gewoon' bij Onder 19 binnen de lijnen. En ook hij kreeg net even genoeg ruimte om van grote afstand te schieten. En ook hij mikte raak. Een fraaie krulbal in het rechterhoekje: 2-0.

Dan weet je dat het bijna niet meer stuk kan, al liet keeper Daan Reiziger zijn ploeggenoten nog wel effe schrikken door de bal na een slechte aanname over zijn eigen doellijn te lopen. Invaller Joel Ideho (17) nam die schrik snel weg door bij zijn eerste optreden in Ajaxshirt de bal met een 'prachtige pisboog' over de tevergeefs teruglopende Midtjylland-keeper te lobben.

Kijk vooral die derde Ajaxtreffer nog even terug, want het vormde een mooi slotakkoord! Zo stelde het vlaggenschip van de jeugdopleiding een plekje bij de laatste vier definitief veilig. De volgende horde richting de finale vormt Benfica. Dat is de opponent in de halve eindstrijd die zaterdag om 15.00 uur begint.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >