Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oefenpotjes in augustus voorzien van toegevoegd stadiongeluid

De maand augustus staat volledig in het teken van Nederlands voetbal. Onder het mom van de Eredivisie Comeback bereiden alle betaaldvoetbalclubs zich voor op de start van het nieuwe seizoen. Omdat bij veel oefenpotjes amper publiek aanwezig mag zijn, wordt ook hier de inzet van toegevoegd stadiongeluid uitgeprobeerd.

01 augustus 2020 - 10:50
Ajax-vvv-2018_44
Het moet nog blijken of er ook stadiongeluid nodig is bij duels met beperkt publiek. © De Brouwer

In de landen waar de bal snel weer rolde, werd al geëxperimenteerd met het verhogen van de ‘sfeer’ in lege stadions. Zo werden er geluidsbandjes met zingende en juichende supporters onder wedstrijden geplakt, zagen we kartonnen fans op de tribunes en werden lege stoeltjes visueel opgevuld. Op zich prima oplossingen, alhoewel er natuurlijk niets boven gevulde en sfeervolle stadions gaat.

Op geprojecteerde supporters hoeven we in Nederland niet te rekenen, maar het toevoegen van stadiongeluid is wel iets dat de komende maand wordt geprobeerd. Fox Sports gaat bij alle duels die zonder publiek worden gespeeld sfeerverhogende audio meesturen, zo lezen we in het Algemeen Dagblad. De voetbalzender levert zelf een extra audiotechnicus aan om de duels te voorzien van bijpassende supportersgeluiden.

Het experiment met toegevoegde stadiongeluiden begon vrijdagavond al, toen MVV en ADO Den Haag de Eredivisie Comeback aftrapten. De komende periode wordt er ook bij de overige wedstrijden in de oefenmaand druk getest. Het is voor Fox een beetje aftasten wat wel en niet werkt. Zo moet bijvoorbeeld nog blijken of er ook stadiongeluid nodig is bij duels met beperkt publiek.

Fox moet vooralsnog roeien met de riemen die het heeft, want de vraag is nog altijd op welke termijn de stadions weer volledig vollopen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >