Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Mrs. Ajax' Van der Most tekent nog maar eens een seizoentje bij

Bij de mannen is Sjaak Swart de onbetwiste koploper als het gaat om gespeelde wedstrijden. Maar liefst 603 stuks in totaal. 'Mister Ajax' heeft een tegenhangster bij Ajax Vrouwen in de vorm van 'Mrs. Ajax'. Liza van der Most speelt sinds de oprichting voor Ajax Vrouwen en blijft door het verlengen van haar contract van de partij.

23 augustus 2020 - 16:18

Rechtsback en recordhoudster Van der Most is sinds maart 2019 de Ajax Vrouw met de meest gespeelde wedstrijden. Haar 167ste wedstrijd, ADO-uit, vormde aanleiding om Desiree van Lunteren van de troon te stoten. Van Lunteren staat trouwens weer bij Ajax onder contract.

De 26-jarige Van der Most maakt al sinds 2012 deel uit van de selectie van Ajax Vrouwen, kwam in actie tijdens de allereerste wedstrijd op De Toekomst en won twee kampioenschappen en vier KNVB-bekers. Het is nu de vraag vanaf wanneer er kan worden afgeteld naar het spelen van haar 200ste wedstrijd.

De verdedigster zit in de lappenmand, nadat ze begin dit kalenderjaar een zware knieblessure had opgelopen. De Olympische Spelen leek aan de neus van de international voorbij te gaan, maar wie weet komt er een herkansing omdat de Spelen zijn uitgesteld vanwege de coronacrisis.

Als er wordt gevoetbald, kan het haast niet anders of Van der Most is van de partij. Fitheid geldt uiteraard wel als belangrijkste voorwaarde. Van der Most was er ook bij toen het Nederlands elftal in 2017 Europees kampioen werd en maakte eveneens deel uit van de selectie die in 2019 reikte tot de finale van het WK.

Terwijl Van der Most herstelt, hoeft ze niet 'bang' te zijn dat Van Lunteren het record weer van haar afsnoept. De eerste doelpuntenmaakster van Ajax Vrouwen is zwanger en komt dit kalenderjaar zeker niet in actie.

Tegelijkertijd met de contractverlenging van Van der Most is aangekondigd dat Eshly Bakker in Amsterdam blijft. Ook Bakker is een Ajax Vrouw van het eerste uur, al vloog ze tussendoor eventjes uit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >