Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB hoeft niet te rekenen op Ten Hag als bondscoach

Het zal niemand zijn ontgaan dat Ronald Koeman het Nederlands elftal heeft ingeruild voor FC Barcelona. Maar de grote vraag is nu: wie wordt de nieuwe bondscoach? De KNVB hoeft in ieder geval niet aan te kloppen bij Erik ten Hag. De trainer vindt het wel een ‘interessante job’, maar zit momenteel prima op zijn plek bij Ajax.

21 augustus 2020 - 17:31
Copyright-ProShots-7244746
Ten Hag is gelukkig bij Ajax en hoeft niet zo nodig weg. © Pro Shots

Koeman kon geen 'nee' blijven zeggen tegen zijn droomclub Barcelona. Het kwam dan ook voor niemand als een verrassing dat de trainer woensdag een contract voor twee jaar tekende in Catalonië. En dus raakte de KNVB zijn succesvolle bondscoach kwijt.

Wat nu? Dwight Lodeweges is voorlopig aangesteld als interim-bondscoach van Oranje, maar op langere termijn zal er toch echt een nieuwe oefenmeester moeten worden aangenomen. Er worden flink wat namen geopperd, waaronder die van Ten Hag. De KNVB hoeft zich daarover echter geen illusies te maken.

“Ik ben even weg en het Nederlands voetballandschap staat gelijk op zijn kop,” grapt Ten Hag als de NOS vraagt naar zijn reactie rondom de aanstelling van Koeman. De trainer van Ajax is momenteel met zijn selectie op trainingskamp in Oostenrijk en kreeg het nieuws dus van een afstandje mee.

Nu de KNVB zonder bondscoach zit, zou het zomaar eens kunnen dat de voetbalbond een belletje naar Ten Hag pleegt. Of de trainer dan ook opneemt, is nog maar de vraag. “Kijk, het is een interessante lichting met uitmuntende kwaliteiten. Maar ik ben verbonden aan Ajax en ik ben hier gelukkig. Het is voor dit seizoen uitgesloten,” legt Ten Hag uit.

De KNVB hoeft dus voor het aankomende seizoen niet te rekenen op Ten Hag, maar wat als de vacature na een jaar nog steeds niet is ingevuld? “Wat volgend seizoen is, is volgend seizoen weer. Maar ik ben hier op mijn plek en de focus ligt nu volledig op Ajax,” reageert Ten Hag stellig.

https://twitter.com/NOSsport/status/1296817137164726274

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >