Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Halfjaar 'coronapauze' volgens Ten Hag niet nadelig voor jonge talenten

Erik ten Hag verwacht dat ook komend seizoen weer één of twee jongelingen doorbreken bij Ajax. Het hoeft hierbij niet per se nadelig te zijn dat de laatste serieuze wedstrijden alweer dateren van een halfjaar terug, aldus de trainer. “Jongelingen manifesteren zich vaak goed na een periode van rust.”

01 augustus 2020 - 18:31
jonkiesgrijpenkanscar
Springt Gravenberch in het diepe? En kan hij daarna zwemmen? © Pro Shots

Je hebt soms van die zomerstoppen dat je je naderhand afvraagt: is er in de benen van dat talent soms een revolutie uitgebroken? Denk maar eens terug aan de voorbereiding van vorig seizoen: Sergiño Dest blies vanaf zijn debuut plots een partijtje mee alsof hij nooit anders had gedaan.

De wereld draaide toen nog 'gewoon' als vanouds, maar er is sinds de uitbraak van het coronavirus toch wel het nodige veranderd. Het is ongehoord dat de complete voetballerij een halfjaar wordt stilgelegd en dan waren de gevolgen in Nederland nog iets extremer dan voor andere, hervatte competities.

Wij van Ajax Life vroegen ons af: in hoeverre is die noodgedwongen pauze van een halfjaar op invloed van de ruwe diamanten op De Toekomst? Ten Hag antwoordt: “Jongelingen kunnen zich razendsnel ontwikkelen en wat je – normaal gesproken – na een periode van rust vaak ziet, is het volgende: jongelingen die zich heel erg gaan manifesteren.”

“Dat zou nu ook zomaar kunnen. We hebben veel goede, jonge spelers binnen onze selectie en een aantal talenten kunnen echt gaan verrassen. Daar ben ik erg benieuwd naar de komende weken. Die lange pauze hoeft voor ons zeker geen nadeel te zijn. We hebben het proces gestuurd, hebben de hele zomer doorgetraind en spelers zijn goed fit.”

“Het zou zomaar kunnen dat een aantal spelers gaat verrassen, want we hebben voorgaande jaren ook telkens een verrassing gezien,” vervolgt Ten Hag. De selectie beschikt met jonkies als Ryan Gravenberch (18), Jurriën Timber (19) en Naci Ünüvar (17) over diverse kandidaten die zomaar hun plekje kunnen veroveren binnen de vaste kern van Ajaxspelers.

De naam van Gravenberch valt, maar Ten Hag laat zich nergens op vastpinnen. “Ik ben niet zo van die of die, al heb ik bepaalde verwachtingen. Er is een groep spelers kansrijk om te gaan spelen,” blijft de trainer voorzichtig, die stukken positiever is als het gaat om talenten vastleggen. “Marc Overmars is ermee bezig. Er is of al getekend of we zijn zo ver dat ze gaan tekenen.”

Grote kans dus dat na Devyne Rensch en Ünüvar binnenkort meer contractverlengingen worden aangekondigd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >