Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grim vindt oefenduel met Ajax onverantwoord voor zijn selectie

Ajax trapt zaterdagavond eindelijk het nieuwe seizoen af! Het betreft dan wel een oefenpotje tegen RKC Waalwijk, maar toch. Het is gewoon fijn om de bal weer te zien rollen in Nederland. Bij de tegenstander denken ze daar echter heel anders over, want Fred Grim vindt dat zijn team nog lang niet klaar is om aan te treden tegen Ajax.

08 augustus 2020 - 11:01
Copyright-ProShots-6906655
RKC is niet van plan om er tegen Ajax bovenop te klappen. © Pro Shots

We hebben gesmacht naar het moment dat we Ajax weer kunnen zien voetballen. Het duel met RKC wordt zaterdagavond nou niet bepaald onder ideale omstandigheden afgewerkt, maar laten we ons nu vooral even focussen op de leuke dingen. De bal gaat weer rollen! En we zijn reuze benieuwd naar wat we kunnen verwachten van de vernieuwde selectie.

Waar Ajaxsupporters dus wel zin hebben in een potje foebele, zitten ze in Waalwijk eigenlijk helemaal niet te wachten op een oefenduel met de regerend landskampioen. RKC-trainer Grim deed al eerder zijn beklag over een flink uitgedunde selectie, maar spreekt nu zelfs van een onverantwoorde situatie.

“Wij hebben ervoor gekozen om wat langer door te trainen en de vakantie later in te zetten,” legt Grim uit aan Fox Sports. “Daarom hebben we nu pas zeven trainingen in de benen. Als je gewoon fysiologisch nadenkt, dan is dat niet heel verantwoord. Onverantwoord, zou je zelfs kunnen zeggen.”

Ajax is in tegenstelling tot RKC wat beter voorbereid en dus zou het zaterdagavond (aftrap 18.45 uur) zomaar eens een ongelijke strijd kunnen worden, zo denkt Grim. De trainer is dan ook niet van plan om er bovenop te klappen met zijn selectie, in tegenstelling zelfs. “We zullen heel voorzichtig moeten zijn, dus dat gaan we ook doen,” aldus Grim.

De spoeling in de selectie van RKC is dun, maar de Waalwijkers verwelkomden deze week wel een nieuw gezicht op de training. Gregory van der Wiel is na een avontuurlijke carrière neergestreken in Wolluk. De verdediger zei een jaartje geleden nog zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen, maar mikt nu toch op een comeback.

“Het begon weer te kriebelen,” vertelt Van der Wiel. “Ik ben nog niet zo oud en ik voel me goed, dus ik dacht: waarom niet?” De oud-Ajacied wil in Waalwijk eerst volledig fit worden en de oefenpot tegen Ajax komt dan ook echt te vroeg, maar wie weet zien we Greg later dit jaar toch nog terug in de Arena. “Ik wil niet te hard van stapel lopen, maar ik wil dit jaar wel voor RKC in de eredivisie spelen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >