Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dingen die je moet doen en moet weten voor bezoek Ajax - Utrecht

Het is matchday! Eindelijk voelen we het weer! Eindelijk kunnen we ons opmaken voor een bezoek aan de Johan Cruijff Arena om naar voetbal te kijken! Maar het is wel belangrijk je een beetje in te lezen, want het bezoeken van Ajax - FC Utrecht gaat iets anders dan we zijn gewend.

13 augustus 2020 - 09:53
regeltjesbezoekutrechtcar
Het gaat nog een tijdje duren voordat tribunes weer ouderwets vol zijn. © Pro Shots

Dit heeft natuurlijk alles te maken met de maatregelen die in coronatijd moeten worden genomen. Laten we vooral blij zijn dat we vanavond om 18.45 uur weer een bal kunnen zien rollen, want dat is toch waar we met z'n allen zo naar snakken? Vergeet ook niet: dit is de eerste keer, een test, en geleerde lessen kunnen zomaar betekenen dat het volgende keer anders of zelfs soepeler gaat.

Ga dus niet moeilijk doen als er iets net even tegen je zin is ingericht of opgesteld. En wees gewoon blij dat je weer naar Ajax kunt komen kijken, want hebben we onze club niet al veel te lang moeten missen? Precies dat! Het verdient natuurlijk wel aanbeveling om je een beetje in te lezen.

Sowieso moet je ook actie ondernemen als je een kaartje hebt gekocht, want je dient vanaf 10.45 uur jouw mobiele kaartje te activeren. Dit doe je in de Ajax app, via 'tickets' waarna je ten eerste gezondheidsvragen moet beantwoorden. Als je deze vragen hebt doorlopen, wordt de boel opgeslagen en verschijnt om 14.45 uur jouw kaartje in de app via een QR-code. Klik hier voor een instructievideo en meer info.

Wat je ook moet doen, is checken hoe laat je naar binnen mag. Of moet, beter gezegd. Er wordt gewerkt met tijdslots, om te voorkomen dat het te druk wordt bij de ingangen. Het aanhouden van 1,5 meter afstand geldt zowel binnen als buiten, dus check rond welk tijdstip je wordt verwacht bij de poortjes en hou je hier ook aan.

Het is niet toegestaan tassen groter dan A4-formaat mee naar binnen te nemen. Dit is niet nieuw, maar wel goed om nog eventjes te benadrukken. Een flesje desinfectiemiddel is wel toegestaan, zolang het gaat om maximaal 50 milliliter. Neem dus een klein flesje mee.

Ook het meenemen van een flesje water is toegestaan, zolang de dop er maar af is gehaald. Dit vanwege de hittegolf. Het kan verder zijn dat er 'gewoon' wordt gefouilleerd en als jij eruit wordt gepikt, gebeurt dit van achteren. Wie weet wordt dus gevraagd om je om te draaien.

De kans is groot dat je personeel treft dat mondkapjes draagt, zeker bij het personeel dat het meeste 'contact' heeft met supporters. Ook supporters mogen mondkapjes dragen als ze zich hier veiliger bij voelen, dat is dus toegestaan. Bij binnenkomst kun je eenmalig bij een kiosk een hapje of drankje kopen en je natje of droogje dien je direct mee te nemen naar de tribunes. Nog voor de aftrap gaan de kiosken dicht, waarna je consumpties kunt bestellen bij de zichtbaar aanwezige verkopers op de tribunes.

Ook als je eenmaal op je stoel zit, dien je 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt voor alles en iedereen, ook voor kinderen en ook voor Ajacieden met wie je samen een huishouden vormt. Tussen jouw bezette stoel en je buurman/buurvrouw moeten vijf stoeltjes leeg blijven. Ook schreeuwen en zingen is uit den boze. Het is helaas niet anders... Klik hier voor een impressie.

Als er is afgefloten, vormt dit nog niet direct aanleiding om het stadion te verlaten. Nee, dit gaat ook weer via tijdslots. Nogmaals: toon enig begrip voor het feit dat alles net een beetje anders gaat dan je gewend bent en volg de aanwijzingen op die onder meer via de grote schermen worden gecommuniceerd.

Veel gedoe, veel regeltjes... Maar boven alles hopen we dat je vrolijk wordt van het idee om ein-de-lijk weer naar Ajax te kunnen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >