Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cagliari ziet het best zitten om Marin los te weken

Er is wellicht een oplossing in de maak voor de situatie van Razvan Marin. Als we spreken over een oplossing voor een speler die helaas niet aan de verwachtingen voldoet, komt dit al rap neer op een vertrek. En inderdaad, dat is precies de stand van zaken. Cagliari heeft belangstelling voor Marin.

24 augustus 2020 - 10:19
marincagliaricar
Wie weet vindt Marin in de Serie A wel zijn draai. © Pro Shots

De Roemeen kwam na het zeer succesvolle 2018/2019 over van Standard Luik om het verzwakte middenveld van Ajax te versterken, maar helaas kon de club tot dusver niet op Marin bouwen. Iemand kan best even zijn draai moeten vinden, dat is niet zo gek, Marin echter lijkt zijn zelfvertrouwen compleet verloren.

Het is niet zo dat de 24-jarige Marin niet kan voetballen en wie weet was alles anders gelopen als hij vorig jaar op bezoek bij Vitesse (2-2) wel direct een doorslaggevende rol had gespeeld, maar helaas... Het werd 'm niet, op basis van de huidige voorbereiding is het 'm niet en waarschijnlijk wordt het 'm ook niet.

Misschien is het daarom inderdaad maar beter om aan een oplossing te werken, ook al bedroeg de transfersom van Marin maar liefst 12,5 miljoen euro en krijg je dat bedrag nooit meer terug. De Telegraaf en Voetbal International maken melding van concrete interesse van Cagliari, al is niet duidelijk of het gaat om verhuur of verkoop.

De nummer veertien van de Serie A kan een mooi vangnet betekenen voor Marin, die komend seizoen echt wedstrijden zal moeten spelen om zijn plekje in de nationale ploeg niet kwijt te raken. Als het EK in de zomer van 2021 wel doorgaat, staat Roemenië – met of zonder Marin – na kwalificatie via de play-offs tegenover het momenteel bondscoachloze Nederlands elftal.

Een (tijdelijk) vertrek van Marin maakt wellicht de weg vrij voor het binnenhalen van nieuwe impulsen voor het middenveld. Hoewel Ajax hardop zegt dat er voorlopig geen nieuwe spelers worden gekocht, op misschien een linksback na, oriënteert de club zich natuurlijk wel degelijk op de transfermarkt.

We zijn benieuwd of Cagliari besluit door te pakken!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >