Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verdient transfersom Marin deels terug dankzij Cagliari

Het is officieel: Razvan Marin is niet langer speler van Ajax. Dit lijkt goed nieuws voor zowel de voetballer zelf als de club, want je voelde gewoon dat dit 'm niet meer ging worden. De Roemeen wordt eerst verhuurd aan Cagliari en dit is een voorbode voor een definitieve overgang medio 2021.

31 augustus 2020 - 22:28
marinwegcar
Deze foto beeldt het verblijf van Marin bij Ajax wel aardig uit. © Pro Shots

Het gaat in eerste instantie om een huurtransfer en de formaliteiten zijn nog niet helemaal afgerond, maar toch maakt Ajax alvast melding van wat er te gebeuren staat. Er werd gefluisterd dat de afkoopsom zo'n 10 miljoen euro zou bedragen, maar dit lijkt iets te gortig berekend.

Het goede nieuws is dat Ajax in ieder geval een deel van de investering van 12,5 miljoen euro weet terug te verdienen, al wordt er op deze aankoop voor de verandering eens verlies gemaakt. Het kan echter nooit veel zijn. Ook niet omdat Marin in de boeken door afschrijvingen al minder waard was.

Hoe dit precies werkt, moet je maar eens aan een accountant of adviseur vragen, want als je iemand voor 12,5 miljoen euro koopt en voor minder verkoopt draai je in principe gewoon verlies. Vooral als er weinig prestaties tegenover staan. Helaas leek de middenvelder zich in Amsterdam nooit helemaal op zijn gemak te voelen.

Marin voetbalde in tegenstelling tot bij Standard Luik zonder zelfvertrouwen en daar gaat niemand beter van spelen. Een 24-jarige in een nieuwe omgeving waar veel wordt geëist zeker niet. Daarom stokte de teller al na tien eredivisieduels. Hopelijk vindt de Roemeen zijn draai bij de nummer veertien van de Serie A, die enthousiast is over zijn komst.

Als het goed komt bij Cagliari, moeten we gewoon concluderen dat Ajax en Marin niet voor elkaar waren gemaakt. Dat geeft niet, zulke dingen gebeuren. De grote vraag wordt nu of het definitieve afscheid van Marin betekent dat er actie komt op de transfermarkt, want de spoeling wordt nu wel dunner op het middenveld.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >