Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax tegen RKC zonder publiek vanwege getreuzel gemeente Amsterdam

Is het al zaterdag? Die vraag stellen Ajaxsupporters zich de laatste dagen hardop. Er wordt naar gesmacht om Ajax weer te zien voetballen, maar tegen RKC Waalwijk blijven de tribunes leeg... Dit besluit moest de club nemen omdat de gemeente Amsterdam nog geen vergunning heeft afgegeven.

04 augustus 2020 - 09:32
geenpubliektegenrkccar
Tijdens de laatste editie van Ajax - RKC hadden we amper weet van corona. © Pro Shots

Ajax wil werkelijk waar niets liever dan voetballen met publiek en heeft alle plannen klaarliggen om een testwedstrijd volgens alle huidige coronaregels af te werken. Sterker nog, dit is zo'n beetje de achterliggende gedachte van het organiseren van een oefenpotje tegen RKC.

Die plannen zijn al op 15 juli ingediend, zodat de gemeente voldoende tijd had om een vergunning af te geven. Helaas gebeurde dit maar niet en daardoor heeft Ajax moeten besluiten achter gesloten deuren te spelen.

Dat is een hard gelag, een zeer hard gelag zelfs... Het maffe is ook dat de eerste testwedstrijden afgelopen weekeinde kriskras door het land naar volle tevredenheid zijn verlopen. Er is geen wanklank geuit.

Bij drukbezochte demonstraties wordt vanuit het Amsterdamse gemeentehuis niet ingegrepen en overvolle treinen richting het strand rijden ook gewoon, maar Ajax krijgt geen vergunning om 8500 Ajacieden op basis van gedetailleerde plannen en protocollen te ontvangen in de Johan Cruijff Arena.

Er is door de club hard gewerkt aan het maken van plannen en opstellen van protocollen om alles goed te laten verlopen. Om het nog gekker te maken: de JC Arena is aangewezen als testlocatie voor het organiseren van grote evenementen coronatijd. Door wie? Juist, door de gemeente Amsterdam. Dezelfde gemeente die nu dus geen vergunning verleent....

Hopelijk volgen er betere berichten in aanloop naar de ontmoeting tussen Ajax en FC Utrecht. Dit testduel staat op het programma voor donderdag de 13e.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >