Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax profiteert mee van transfer Zeefuik naar Hertha BSC

Deyovaisio Zeefuik verruilt FC Groningen voor Hertha BSC. Oké, dus? Nou, dit is interessant voor Ajax omdat het meeprofiteert van de opbrengsten. De totale transfersom bedraagt ongeveer 4 miljoen euro en Ajax heeft recht op de helft hiervan.

06 augustus 2020 - 14:33
zeefuikherthacar
Zeefuik hield de Ajacieden de laatste keer flink onder de duim. © Pro Shots

De overgang van de 22-jarige Zeefuik naar de Bundesliga is inmiddels officieel aangekondigd. De transfer is geen grote verrassing, want het zat er al een tijdje aan te komen. De rechtsback raakte er zelfs een beetje chagrijnig van dat het allemaal zo lang duurde.

Zeefuik mocht onder Marcel Keizer voor zijn kans gaan in het eerste elftal van Ajax, maar bleek net niet goed genoeg. Vandaar dat een huurperiode bij Groningen volgde, waarna de bespeler van Euroborg de afspraken definitief maakte.

Ajax ging hier in mee, maar ging pas akkoord na het bedingen van een doorverkooppercentage. Dat betaalt zich nu uit. Zeefuik deed het leuk genoeg bij de plaatselijke FC om interesse van Hertha te genereren en ook al deed Groningen eventjes moeilijk, natuurlijk ging het gebeuren.

Onderaan de streep betekent de overstap van Zeefuik toch weer een meevaller van 2 miljoen euro voor Ajax. Dit terwijl Sven Botman vorige week al voor 8 miljoen euro de overstap maakte naar Lille OSC zonder ook maar een minuut in de hoofdmacht te hebben gespeeld!

Het verhuren of zelfs verkopen van spelers die het bij Ajax net niet redden begint steeds boeiender te worden. Al is het maar om de opbrengst te kunnen herinvesteren. Zo staat Ajax op het punt om een miljoentje of 2 uit te geven aan de jongste doelpuntenmaker ooit in de Deense competitie: Jeppe Kjær (16).

Wie weet blijkt de 2 miljoen euro opbrengst van Zeefuik op termijn wel goud waard!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >