Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onder 19 naar halve finales in 'coronabubbel' Youth League

Ajax onder 19 is er voor het eerst in geslaagd om de halve finales te bereiken van de Youth League. Het vlaggenschip van De Toekomst moest er tot half augustus op wachten – het nieuwe seizoen is stiekem zelfs alweer gestart – maar dankzij een zege op FC Midtjylland (1-3) blijft het in de 'coronabubbel'.

18 augustus 2020 - 16:53
ajaxnaarhalvefinalescar
Hansen was een van de drie makers van een fraaie treffer. © Pro Shots

De talenten onder leiding van John Heitinga hopen dat in Nyon hun moment van glorie is aangebroken. Het trainingscomplex van de Uefa is volledig coronaproof ingericht op het afmaken van het Europese clubtoernooi voor jonge voetballers en als Ajax echt had gewild, had het een nog sterkere formatie kunnen formeren voor de Onder 19.

Diverse grote talenten – denk aan Jurriën Timber en Naci Ünüvar – mogen bij het eerste elftal aan het grote werk ruiken, maar gelukkig beschikt ook de volgende generatie over talentvolle voeten. Er werd tegen de Deense leeftijdsgenoten misschien niet altijd swingend gespeeld, maar om nu te zeggen dat de Ajacieden in de problemen kwamen? Nou, nee!

Dankzij rake uithalen van Christian Rasmussen en Sontje Hansen werd het eerste verschil gemaakt. Rasmussen deed dit in de eerste helft op een manier die we misschien wel zijn gewend van zijn iets oudere landgenoot Kasper Dolberg. Rasmussen kwam na een gewonnen duel met een tegenstander een toefje gelukkig in balbezit, maar twijfelde vervolgens geen moment en poeierde de bal vanaf dik twintig meter achter de toekijkende doelman.

Die voorsprong halverwege maakte de opdracht voor de jonge Ajacieden een stuk gemakkelijker. En misschien werden er ook al wat zenuwen weggenomen, want langzaam maar zeker zagen we driehoekjes op de vijandelijke helft en hier en daar zelfs een mooie combinatie. Toch was een tweede uithaal van afstand nodig om het verschil te verdubbelen.

Ar'jany Martha trok in de 52ste minuut naar binnen en dacht misschien eventjes aan het aangaan van een één-twee, maar Hansen besliste anders. De aanvaller legde de bal voor zijn rechtervoet en in tegenstelling tot Rasmussen poeierde hij de bal niet rechtdoor, maar vond de verre hoek: 0-2!

Hoewel de krachtmeting daarmee leek beslist, had het vervolg toch een gekke twist in petto. Keeper Daan Reiziger was in de vorige ronde tijdens de penaltyreeks versus Atlético Madrid de absolute held, maar dreigde nu de schlemiel te worden door de bal na een slechte aanname over zijn eigen doellijn te lopen...

Gelukkig kon invaller Joel Ideho de schrik snel wegnemen door bij zijn eerste optreden in Ajaxshirt de bal op prachtige wijze over de tevergeefs teruglopende Midtjylland-keeper te lobben, goed voor de 1-3, waarmee een plekje bij de laatste vier definitief was veiliggesteld.

De tegenstander van Ajax onder 19 zaterdag bij de laatste vier wordt Dinamo Zagreb of Benfica.

https://twitter.com/AjaxYA_2/status/1295717464580464641

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >