Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax mag 4500 supporters ontvangen bij oefenduel met FC Utrecht

Goed nieuws! Het zijn nog niet direct gedroomde aantallen, maar Ajax kan tegen FC Utrecht tenminste voetballen in het bijzijn van supporters. Er is een akkoord van de gemeente voor het ontvangen van 4500 supporters, waarbij uiteraard alle coronaregels in acht moeten worden genomen.

07 augustus 2020 - 14:22
publiekwelkombijajautracar
Het zal niet direct als vanouds zijn, maar het is een begin! © De Brouwer

Het oefenpotje van zaterdag tegen RKC Waalwijk moet vanwege getreuzel bij de gemeente nog voor lege tribunes worden gespeeld, maar donderdag de 13e (aftrap 18.45 uur) zijn er gelukkig 'gewoon' weer supporters welkom. De 4500 Ajacieden worden verspreid over de eerste ring.

Hoewel er gelukkig supporters welkom zijn, keert natuurlijk niet alles direct terug bij het oude. Er zijn diverse maatregelen van kracht en volg die vooral op, voor je eigen gezondheid en om ook in de nabije toekomst met supporters in de JC Arena te kunnen blijven voetballen!

Alle aanwezige supporters dienen onderling anderhalve meter afstand te houden. Dit betekent dat er zonder uitzondering vijf stoelen leeg moeten blijven tussen de wel beschikbare stoelen. Ook als je tot één huishouden behoort of een kind meeneemt, dien je vijf stoelen uit elkaar te gaan zitten.

Alles en iedereen hoopt dat we spoedig dichter bij elkaar kunnen kruipen, zeker als het gaat om Ajacieden die tot hetzelfde huishouden behoren, en laten we daarom de test van donderdag met glans doorstaan zodat daarna kan worden doorgeschakeld! Misschien niet leuk, wel belangrijk.

Uiteraard blijf je thuis als je klachten ontwikkelt, ook als dit pas gebeurt nadat je een kaartje hebt gekocht. Een kaartje kopen? Jazeker, want we mogen weer! Een kaartje voor Ajax - Utrecht kost 10 euro en koop je in de oude, vertrouwde ticketshop. De kaartverkoop gaat maandag 10 augustus om 12.00 uur van start en je hebt per seizoenkaart recht op één kaartje.

Als je eenmaal een kaartje hebt gekocht, gaat het in het vervolg allemaal wel wat anders. Er wordt vanaf nu gebruik gemaakt van mobiele kaartjes, die je bij de poortjes scant op je telefoon. Ook moet je via je telefoon de wel bekende coronavragen beantwoorden. Dit gebeurt allemaal via de nieuwe Ajax App, dus zorg dat je die installeert. En ook dat je je identificeert, anders kom je helaas niet binnen. Als het goed is, heb je hier als seizoenkaarthouder een e-mail over gehad.

Het advies van Ajax luidt om donderdag de 13e met eigen vervoer koers te zetten naar de JC Arena. Ja, je leest het goed. Met eigen vervoer! Dit advies is dus compleet anders dan normaal. Kies als het even kan niet voor openbaar vervoer, maar eigen vervoer! Je krijgt rondom het kopen van je kaartje de kans ook een parkeerkaart aan te schaffen, die ook wordt aangeboden in de Ajax App.

Zowel bij het betreden als verlaten van het stadion wordt gewerkt met tijdslots. Als je tijdslot X toegewezen hebt gekregen, kun je niet wijzigen naar tijdslot Y. Hier dien je dus rekening mee te houden bij het plannen van je reis. De poortjes van de JC Arena springen donderdag om 17.15 uur ein-de-lijk weer op groen!

Veel plezier als je Ajax - Utrecht ter plekke komt kijken en ook al is het soms een beetje gedoe, volg de regels zo goed mogelijk op voor het plezier van ons allemaal!

Klik hier voor uitgebreide kaartverkoopinformatie. En klik hier voor uitgebreide info over coronaproof wedstrijdbezoek.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >