Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft eindelijk beet: direct CL-startbewijs is een feit!

Alle puzzelstukjes zijn op hun plek gevallen! Ajax is verzekerd van deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Dit is het positieve gevolg van de uitschakeling van Olympique Lyon waardoor Ajax promoveert naar het rijtje clubs dat is verzekerd van een direct startbewijs.

19 augustus 2020 - 22:48
ajaxpromoveertnaarhoofdtoernooicar
De opluchting was vorig seizoen groot na een treffer tegen Apoel. © Pro Shots

Met het eindelijk van het toneel verdwijnen van Lyon – de Fransen trokken in de halve eindstrijd aan het kortste eind (0-3) tegen Bayern München – staat vast dat de winnaar van het toernooi zich ook via de nationale competitie al heeft verzekerd van deelname. Hierdoor zit Ajax niet langer in de wachtkamer.

Het plaatsnemen in de wachtkamer wordt opgewaardeerd naar een plekje aan de grote tafel, tussen al die andere topclubs. De treffers van Dusan Tadic tijdens het uitduel met sc Heerenveen (1-3) zijn nu echt goud waard: die overwinning leverde Ajax op basis van het veelbesproken betere doelsaldo dan AZ niet alleen de eerste plek op, maar nu ook CL-deelname plus vele miljoenen aan premies.

Ajax moest zich in voorgaande seizoenen via de voorronde zien te plaatsen voor het kampioenenbal en dit lukte Erik ten Hag wonderbaarlijk genoeg tot twee keer toe. Dit terwijl de voorronde voor Ajax toch echt geen garantie op succes vormt. Het zomerse succes legde bovendien een mooie fundering onder het verbeteren van het coëfficiënt van de Nederlandse competitie.

De eredivisie is momenteel nog niet verzekerd van directe toegang tot de CL, maar door het op z'n plek vallen van de puzzelstukjes is Ajax nu alsnog de gelukkige. De kampioen van 2020/2021 hoeft zich trouwens nergens zorgen om te maken. Het veroveren van de schaal staat gelijk aan een plekje in de groepsfase.

Maar goed, dat is iets voor later. Eerst maar eens kijken naar het nu. Het is zo goed als zeker dat voor Ajax een plekje wordt gereserveerd in pot 3, waardoor het met de loting daadwerkelijk alle kanten op kan. Als je hier vrijwel helemaal naar beneden scrollt, krijg je een goede indruk van de potindeling en momenteel (on)mogelijke tegenstanders.

De loting staat pas op het programma voor 1 oktober, maar voor die tijd komen we zeker nog met nieuws over het definitieve deelnemersveld.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >