Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voorlopig geen uitsupporters en wel vragen bij poort over gezondheid

De KNVB kwam donderdag met een lijvig coronaprotocol van dik tachtig pagina's waar clubs, spelers, staf en toeschouwers in het betaald voetbal zich de komende periode aan moeten houden.

09 juli 2020 - 15:47
uitfans-1200
Ondanks het grote 'spatscherm' zien we dit voorlopig niet. © De Brouwer

De betaald voetbalclubs gaan in augustus al flink oefenen en dat geeft ook de gelegenheid om alvast te testen met het beperkt toelaten van publiek. Dit alles om alvast te kijken hoe dat gaat, in aanloop naar het echte werk, als de competities in september starten.

Het gepresenteerde protocol schrijft uiteraard voor dat supporters anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden. Daardoor blijven veel stoelen in het stadion onbezet. Het protocol stelt dat – volgens de huidige coronamaatregelen – de stadions voor zo’n twintig tot veertig procent gevuld kunnen worden.

Dat is uiteraard per stadion verschillend, want geen thuisbasis is hetzelfde. Verder schrijft het protocol voor dat personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met twaalf jaar geen afstand hoeven te houden. Dat geldt ook voor personen onder de achttien jaar onderling, maar die moeten wel weer anderhalve meter afstand bewaren van volwassenen.

Dan nog even over uitsupporters. We lezen dat burgemeesters en politie uit veiligheidsoverwegingen besloten hebben dat er voorlopig géén uitsupporters welkom zijn. Mogelijk wordt die maatregel op termijn aangepast, dat moeten we even afwachten.

Eenmaal aangekomen bij het stadion moet je vragen beantwoorden over je gezondheid. Je kunt dat vergelijken met de vragen die restaurants of kappers aan gasten moeten stellen. Het is allemaal niet waterdicht, zeg maar, maar men doet daarbij een beroep op het gezond verstand van mensen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >