Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman vindt het niet moeilijk om Ajax na 19 jaar te verlaten

Een leven lang Ajax. Tot nu toe. Joël Veltman verruilt Ajax voor Brighton & Hove Albion FC en speelt de komende drie seizoenen in de Premier League. Een emotioneel moment? Oh, jazeker. Maar ook weer niet. Veltman wist al langere tijd dat een transfer eraan zat te komen.

30 juli 2020 - 09:29
veltmannaarbrightoncar
Veltman kwam maar liefst 246 keer in actie voor Ajax. © Pro Shots

Het is misschien zelfs een klein wondertje dat de nu 28-jarige Veltman het sprookjesseizoen 2018/2019 meemaakte in het Ajaxshirt, want wat als hij niet een nieuwe zware knieblessure had opgelopen? Dan was hij in de zomer voorafgaand aan dat sprookjesseizoen misschien al wel vertrokken.

En ook vorig seizoen had hij zomaar kunnen vertrekken, behalve dat Erik ten Hag hem toen nog te belangrijk vond om te laten gaan. Er volgde zelfs een contractverlenging. Veltman trekt nu de deur achter zich dicht, na 246 wedstrijden, vier kampioenschappen, twee Cruijffschalen en een KNVB-beker.

“Ik wil niet zeggen dat het moeilijk voor mij is om Ajax te verlaten. Het is gewoon tijd om te gaan. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging, in het buitenland, en heb er erg veel zin in om bij Brighton te beginnen. Het voetbal in Nederland ligt al een tijdje stil, dus ik kan niet wachten om te starten,” aldus Veltman via de officiële kanalen van zijn nieuwe club.

Veltman had over belangstelling niet te klagen en werd de afgelopen periode concreet aan diverse clubs gelinkt. Hij kon uit luxe een keuze maken tussen diverse competities en landen, waarna de keuze viel op Brighton in de Premier League. Die combinatie sprong er voor hem echt tussenuit.

“Ik verwacht dat de snelheid van het spel in de Premier League overeenkomt met wedstrijden in de Champions League. Ik heb er met Ajaxdirecteur Edwin van der Sar over gesproken en hij vertelde me dat het tempo inderdaad fantastisch is. En onwijs hoog ligt. Ik ken dat vanuit de Champions League, maar straks gaat het iedere wedstrijd zo. Dat lijkt me fantastisch.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >